Dg. F44.5. a susp. G40

Príspevok v téme: Dg. F44.5. a susp. G40
Snubenica02

F44.5:
"Disociatívne kŕče (konvulzie)
Disociatívne kŕče môžu veľmi pripomínať epileptické záchvaty charakterom pohybov, ale zriedkavo sú pri nich prítomné pohryzenie jazyka, podliatiny zavinené pádom a neudržanie moču. Strata vedomia nenastáva, alebo ju nahrádza stupor alebo tranz."
Chcem sa spytat, ci ste sa uz stretli s takouto diagnozou, prip. nou sami trpite. Niekedy mavam taketo zachvaty i tri za den, a to som bola na neuropsychiatrii, kde ma vsak predsa len vyladili. Je to "menej nebezpecne" nez "klasicka" epilepsia? Pripadne, moze sa to zvrhnut prave do takejto epi?

Ipsik

Ja som mal tiež niečo také, aj keď nie také extrémne. Bol som s tým na neurológii a tam mi povedali, že to nič nie je. Aj mi merali výboje a nič nenamerali, tak odvtedy som to neriešil. Čiže už aj to F-ko a to G-čko si môžem pridať do "Zbierky zvadlejch rúži", "paráda".

Johnny

Ahoj. Ja mám presne tento druh ktorý tu opisuješ. Mám to diagnostikované, potvrdené a beriem na to lieky - Medotrigin. samozrejme že sa to môže zvrhnúť v komplet Epilepsiu. Preto nás musia nastaviť na liečbu s lieky. Ja som mal tieto stavy presne tak ako opisuješ aj 4 krát denne. Sám som nevedel čo sa deje a čo to má byť. Nie je to žiadna sranda. Kvôli tomu už nemám ani vodičák, je to obmedzenie pre život. Stáva sa to väčšinou pri zaspávaní, alebo aj počas spania som si uvedomil že som v kŕči - tranze a nemohol som s tým nič robiť. Je to v podstate strašné - kto to nezažil, neuverí. Nikomu to naozaj neprajem.