Som uz tri a niekolko mesiacov nezamestnany. Pracoval som pocas tohto obdobia na obcasne dohody ale stale som bol evidovany na urade prace za ten cas. Teraz sa mi naskytla ponuka prace v jednej firme. Bol som na pohovore a mam sa rozhodnut do polky augusta ci to beriem alebo nie. S tym ze ide o pracu na normalny uvazok takze konecne by som nebol na urade prace. Ale problem je ten ze oni mi ponukaju plat len 320 eur v hrubom lebo nejde o pracu na plny uvazok. Robil by som len par hodin a nie osemhodinovy prac. cas. Ano viem sa budete smiat ale tu na vychode su taketo minimalne palky co sa tyka platu. Takze sa pytam mam to vobec brat? Co by ste robili na mojom mieste? Brali by ste pracu za takyto plat? Byvam s rodicmi, som slobodny takze rodinu nemam aj tak som este mlady. Mam len frajerku ona tiez nema bohvie aky plat len okolo 400 eur. Necrta sa mi ina praca na uvazok. Same dohody tu ponukaju a ked aj ide o pracu na uvazok tak po známostiach. Alebo potom len ciastocne uvazky s minimalnym platom.
Co mam robit? Ist do toho?
Dik za rady
Brať to, či nie?
Vsimol som si chybu, malo tam byt tri roky a niekolko mesiacov nezamestnany..
Tak dik za podporu a nazory vase. Ja som myslel najma to ze ci ist do prace ked mi ponukaju tak nizky plat. Ze ci sa to oplati. Dobre no, v pondelok sa im ozvem ze to beriem, dufam ze si to nerozmysleli a nepovedia mi ze uz ma neberu.
Este taka otazka, vy keby ste boli na mojom mieste by ste to brali? To len tak ak chcete odpovedat mozte. Dik
Samozrejme, že to zober. Jednak dačo zarobíš, druhak ti ostane ešte čas na nejakú prípadnú brigádu, nebudeš sa musieť potĺkať po pracovnom úrade a hlavne budeš medzi ľuďmi a tak sa lepšie dozvieš o prípadnej lepšej pracovnej príležitosti. Neváhaj a ber.
jasne ze to ber, nad cim rozmyslas?
ved je to aj tak lepsie ako by si mal dalej sediet doma na riti a chodit sa podpisovat na urad prace ci?
320 eur aj ked v hrubom v cistom ta to mozno vyjde na cca 280? Neviem ale aj tak je to lepsie najma ak teraz nedostavas nic ziadnu podporu ani davky v hmotnej nudzi.
ozvi sa im a ber to. Casom ta mozno vezmu na cely uvazok alebo postupis do vyssieho levelu len sa chop sance ak sa ti naskytla. Neskor by si lutoval ze si to mohol vziat.
nevyjdes z cviku, budes v kontakte s ludmi ak nejde o pracu niekde v lese :-D
budes mat urcity rezim dna a naberat nove skusenosti a vedomosti. Je to lepsie ako nic.
praca slachti a a este jedno prislovie
voda ktorou vietor nehybe sa kazi cize clovek ktori nic nerobi so sebou sa tiez kazi a chradne na tele aj dusi.
a mas pravdu na vychode je to tak zial vela ludi tu pracuje za 300-400 eur.
Ahoj, ja si myslím, že treba brat realitu takú aká je a treba skúšat čo sa momentálne ponúka,takže vyskúšaj, uvidíš. stratit nemáš čo len získat a choď dotoho s tým, že je to dočasné, bude to nová skúsenost a ked neprší nech aspoň kvapká.
Takze ty rozmyslas ci ostat doma na podpore ci ist do prace,ci ako to myslis?
Alebo si len na UP evidovany bez financnej podpory?
Neviem ak teda iny prijem nemas tak nad cim rozmyslas,kedze u vas na vychode ako vravis nemate velke moznosti sa zamestnat. Ako 320eur mat a nemat je rozdiel,ci?
A do prace sa nechodi len kvoli peniazom,ale praca slachti cloveka. Treba sa vzdelavat,robit pokroky,byt v kolektive atd.
Mna by urcite nebavilo sediet doma ako pecival.
Určite to zober a nájdi si ešte druhý podobný na zvyšný čas. Budeš mať dva polovičné úväzky, ktoré ti dajú spolu aký, taký plat.
len tak ma to napadlo
Ahoj nezamestnany
Za mna ozaj super rozmyslal a celkovo mas dobry pristup .. si vnimavy voci okoliu ake financne toky su priblizne v tvojom okoli, mas pozitivny pristup k pomahaniu druhym ludom.
Podla mna robis dobre co robis, aj podla ta praca, ak ju budes chciet urcite sa im ozvy ze mas zaujem :)
Radujme sa z toho co nam je umoznene teraz, neskor sa budeme radovat z toho co bude poskytnute neskor :)
Vela radosti do novej prace ti zelam nezamestnany ! :)