Neviete niekto ako je to s majetkom pri rozvode, ktory jeden z manzelov nadobudol pred manzelstvom ?
Chceme sa s priatelkou v buducnosti brat a mam taky problem. Kym ja som cely zivot hladel do buducnosti a drel, setril, aby som zabezpecil svoju buducu rodinu a mohol si zalozit rodinku, ona je velmi emocionalny typ /a tak si kupuje hned co sa jej paci a nikdy si preto nesporila/ a nic ju nevie bavit dlho, vsetko sa jej rychlo zunuje. Sme spolu 5 rokov, chcela by sa vydavat, ale nas vztah ide dolu vodou. Napriek tomu by sa rada vydavala.
Je dost leniva, ma minimalne uspory, prakticky nic a vsetko taham ja. Pred rokmi som kupil byt, auto a tiez cast domu v ktorom byvaju rodicia /je pisany na mna a rodicia nemaju na moje vyplatenie/.
Ona je typ cloveka, ze ak by nahodou doslo k rozvodu, nedarovala by mi nic a maximalne vyuzila zakon a BSM vo svoj prospech. Cely zivot som setril na byt a na pomoc rodicom a nechcel by som sa niekedy v buducnosti dozit toho, ze sa priatelke zunujem a ona si vylepsi svoj socialny status a ja budem mat problem, ze este aj mojich rodicov by som pripravil o strechu nad hlavou.
Vraj BSM sa zrusit neda a predmanzelska zmluva zas nema institut u nas, ako v zahranici.
Priatelke sporim slusnu sumu aj rocne /pretoze ona nevie alebo nechce/. Mame spolu aj dcerku a chcel by som aj dalsie deti /ona uz nie/. Za tie roky ju uz dost poznam a aj podla roznych pripadov z okolia, jej pri takej situacii, ako je rozvod, vobec neni cudzi, maximalne toho vyuzit.
Mne sa nejedna, ze by som jej pri pripadnom rozvode nechcel nic dat /ved jej setrim slusne i tak/, ale aby som neprisiel o strechu nad hlavou a ani rodicia.