Dobrý deň,
už dlhší čas mám podozrenie na hraničnú poruchu osobnosti, asi od 13tich mám samovražedné sklony, problémy s prejedaním/bulímiou. Posledné tri roky som problémy nemala, až na menšie takmer každodenné epizódky ktoré k HPO patria, so zvracaním som prestala úplne, rezanie/ubližovanie si takmer tiež, nebol dôvod na návštevu psychológa. Lenže pred pár mesiacmi som si našla priateľa a všetko to začalo odznova. Priateľ je z Prahy a keď je so mnou, je to úplne idylické, milujeme sa. Ale akonáhle je naspäť v Prahe a nemám nad ním dohľad, tak ma prepadá paranoja, neustále mám v hlave katastrofické scenáre, ako ma podvádza. Keď neodpíše na SMSku do 10minút, tak si myslím, že ma nemiluje. Žiarlim na každú jeho kamarátku a vždy sa na neho strašne nahnevám, chcem sa s ním rozísť, keď s nejakou z nich ide von. On je strašne milý, snaží sa mi vo všetkom vyhovieť a ja viem, že žiarlim zbytočne, ale ono sa to nedá ovládať a ja by som tak strašne chcela vedieť, čo s tým. Nechápem, ako sa dokážem zo stavu \"strašne ťa potrebujem, neopúšťaj ma\" dostať do stavu \"nechcem ťa už nikdy vidieť, nenávidím ťa\" za 0,05 sekundy. Strašne ma to ničí a ešte viac vedomie, že priateľovi týmto ubližujem tiež. Pomohla by návšteva psychológa, existuje vôbec na to liečba?
Mám 23, chodím na vysokú a chcela by som poradiť na koho sa obrátiť. Viackrát som videla odkaz na CPPPaP, nie je to však len do 18tich? A ak nie, môžem navštíviť CPPPaP inej mestskej časti, ak som z Petržalky? Petržalské CPPPaP má nejakú porúchanú stránku aj číslo.
Ďakujem.