Dobry deň.
Prosím dobrých ľudí o pomoc, kde sa mám obrátiť, keď sme dvaja Mária 78 r. ja 76 r. 4 roky máme uznanie na pomoc inej osoby. (Stupeň VI) Až v loni to bolo napísané p. Starostom. Pomoc sme podpísali, ale prakticky pomoc žiadna nieje.
Pre demenciu Márie, ta nevie urobiť vôbec nič. Ja som ŤZP-S 70%
Mávam take stavy,- anomálie, že nie som schopný sa postaviť na nohy a iba chvíľku postáť. Mám po dvoch infarktov + mozg. príhodu.
Chronickú nespavosť, ku ktorej sa pridružili depresie. O depresiách nechcem ani spomínať. Nemať vieru v Boha, určite by som uz dávno nežil.
Za mlada som vykonával ťažké fyzicke práce. Dôvod: zarobiť si pre kulturistiky s zároveň \"cvičiť\" v práci. Pri lekárskom konzílium som bol uznaný Syndróm chronickej únavy.
Toto je tak moje skoro všetko, čo som chcel napísať.
No ale ako v uvode, prosím kde dá mám obrátiť, aby sa vec vyriešila.
Aj na Okresnej správe o pomoc pre rodinu a pomoc som sa obrátil.
Odpoveď: Pán Starosta to ma riešiť, to už je jeho kompetencii.
Ďakujem pekne, za každú odpoveď.
Nijaka pomoc pre nevladnych starych
Dobrý deň!
Domov sociálnych služieb by bol pre Vás podľa mňa najsprávnejším riešením. Ako rôčky pribúdajú aj zdravie sa zhoršuje. Teraz ste v celkom v dobrom stave píšete, komunikujete celkom dobre. Nečakajte a poproste starostu nech Vám pomôže s vypísaním tlačív a pošlite to na kraj.
Je tu ešte jedna alternatíva, nájsť si schopných a dobrých ľudí ktorý by Vás doopatrovali (poraďte sa s právnikom aby všetko bolo podchytené právne). Ale je tu riziko, že natrafíte na nepoctivých a vypočítavých ľudí. Držím Vám palce a prajem všetko dobré.
Re: dalsi. Nenapísal som, že píšem cez mobil HTC EVO 3D
Dakujem P. Bohu, že nie som nevidiaci.
Po mozgovej porážke sa stav rychlo zlepšil, takže mám iba ľavú stranu slabú. Mal som i dva x infarkt.
Keď mi niekto napíše mail, vidím, z akého mobilu bol mail poslany.Tieto veci niesu podststne.
Ďakujem ostatným, čo mi poradili. Mi chceme dožiť v RD nechceme ísť do starobinca.
Senior sa počíta od 65 r. Ja som 11 r. seniorom. To iba takpisem.
Bývam na dedine, preto p. Starosta sa obhajuje, že nemá nikoho, kto by nám pomáhal.
Starosta navrhuje domov dôchodcov, čo odmietame.
V tomto dome som prežil svoje veselé, niekdy i smutnesie chvíle a preto nechcem aby môj koreň bol presadeny medzi rôznymi ľuďmi.
Budem sa informovať, kde mi bolo navrhnuté.
Ešte ráz ďakujem.
AdHonOreJezus. Zdravím Vás namornickym pozdravom.
Treba sa informovat v nejakom domove seniorov, aky je postup. Pravdepodobne bude treba dat ziadost na mestsky urad. Ale to uz vam poriadia.
--------------------
Co je vsak zaujimave, tak 76 rocny senior, ktory vidi na klavesy, bez problemov pise pri takom postihnuti /a relativne OK/, ako uvadza - t.j. musi mat pocitac, velku obrazovku, pristup na internet - kde vie narabat s PC aj internetom....
To znie ako sci-fi, alebo vymyslena tema.
Obcas staci len zavolat televiziu napriklad Joj, oni spravia reportaz a veci sa vzdy naraz pohnu, niekto nieco vo vasom pripade zanedbava...
Skusili ste cerveny kriz?