Ahojte zaujímalo by ma ako presne ho brať, vo všetkých článkoch je len že treba si dať ale koľko na to už tam nemysleli. Tak isto by ma zaujímalo či sa to môže zmiešať v jednom roztoku alebo to piť zvlášť. Mám 77 kíl a chcem to brať ako prevenciu :) Ďakujem :)
KHCO3 + askorbát vápenatý
tak oficialne davkovanie nikde nemas, je to na tebe, sak studuj, na nete mas kopec info, tak si z toho vyber..
ale ked si das tak cca. pol cajovej lyzicky KHCO3 do pohara vody na rano a pol cajovej lyzicky askorbatu niekde do flase, co budes popijat cely den, tak ti to urcite neublizi..
RNG a keď nemám kyselinu ale priamo askorbat? v akom pomere sa to ma riedit s vodou a kolko toho môžem denne zobrať? tj rano by som si dal uhličitan draselný (množstvo? pomer s vodou?)
...a počas dna askorbát aby som doplnil to c a to isté pomer s vodou a hlavne koľko aby som sa nepredávkoval a či to môžem piť aj popri strave lebo je tiež zásaditý toto sú dve veci ktoré by som sa rád dozvedel lebo nikde sa presne nepíše že koľko jedneho aj druhého mám užívať. Ďakujem
Nuz ja si miesam KHCO3 a kyselinu askorbovu do mojej vody na pitie, co pijem pocas celeho dna.
Ahoj nejde o miešanie pýtal som sa či by to vadilo alebo to užívať oddelene askorbát je vraj výborný zdroj vitamínu C preto ho chcem brať a khco zas alkalizuje :) hodinku aj pol v pohodičke lenže koľko? čajovú lyžičku? :) alebo viac?
Preco ches miesat KHCO3 + askorbát vápenatý?
Este by som pochopil miesat KHCO3 + kyselinu askorbovu aby si ju zneutralizoval (pomer cca 1:2).
Ja by som to radsej nemiesal a KHCO3 by som daval nalacno tak hodinku pred jedlom..