Ahojte, mám 16 rokov a v poslednej dobre ma začala trápit únava a k tomu ma aj štípu oči ja fakt neviem čo to môže byt začalo to asi pred mesiacom trvalo to týžden potom to prešlo a teraz zas, nedávno som bol na rtg pluc a ekg srdca kvoli tomu ze sa mi spatno dycha a zobrali mi aj krv na všetky vysledky.. nič mi nezistili povedali že všetko mam v poriadku aj krv .. ževraj mam krivu chrbticu že to môže byt kvoli tomu .. niekedy som chodieval cvičiť a asi od toho ju mam takú.. ja už neviem fakt že to môže byt bojím sa prosim poradte mi
Únava a štípanie očí
Nechaj si vyšetriť štítku žľazu a kontrolu u očného
Skus sa dat vysetrit, ci nemas alergiu na spory plesni. Najlepsie vsak urobis, ak navstivis dermatologa. Nie alergologa, lebo alergolog ti skor ako o tri, styri mesiace termin neda a dermatolog ti ho da hned a testy na alergie robi aj on. Proste len normalne prides tam a povies o tomto svojom probleme. Plesne nie su len to, ze ty niekde v nejakej zatuchnutej pivnici vidis na stene nieco cierne. Plesne su vsade okolo nas, aj tam, kde ich volnym okom nevidime. Su to male, volnym okom neviditelne ciastocky siriace sa vzduchom a niet pred nimi uniku. Ked sa plesne rozmnozuju, tvoria drobne spory. No a tieto spory - to je alergen. Najviac ich je tam, kde je teply a vlhky vzduch. V oblasti mnozstva jazier. Ak mas naozaj tuto alergiu, mozno si ako dieta odpadaval v kostole. A mozno si uz niekedy vonku v prirode medzi stromami zacal kychat a zacalo ti tiect z nosa, ze si si myslel, ze mas nadchu a vysoplil si za balik vreckoviek... potom si prisiel domov a po nadche ani stopy. Ak sa ti to stalo a bolo to PO DAZDI, urcite je to alergia na spory plesni. Ludia alergicki na pel maju totiz problem iba v case, ked je sucho a kvitne ten "ich strom". Ak ale aj kvitne a je to po dazdi, nemaju problem, lebo dazd znici pelove zrna. Ludia alergicki na spory plesni vsak maju prave po dazdi problem. Len po dazdi. A nezalezi na tom, co prave kvitne, alebo ci vobec nieco kvitne. Nemusi ani nic kvitnut, staci, ze je vonku pekelne horuco a prave po dazdi, po prehankach a uz je problem na svete... Plesne oblubuju teply a vlhky vzduch. Alebo mas mozno alergiu na nejake kvety, ktore prave v tomto case kvitnu... Aj tie ti moze dat do testu dermatolog. Nezvykne ta v letnych mesiacoch, ked je velmi teplo, svrbiet pokozka na odhalenych castiach tela? Mna zvykne a mam alergiu na plesne. Co sa tej unavy tyka, tiez sa obcas vyskytne aj u mna, samozrejme v letnych mesiacoch. Ak je to unava s pocitmi na odpadnutie, hoci aj pitny rezim dodrziavas, daj si kavu, idealne cierne espresso bez mlieka a uvidis, ze ti pomoze. Ak ti pomoze, s najvacsou pravdepodobnostou mas alergiu. Uz davno bolo vedecky dokazane, ze kava alergikom na plesne pomaha. Unava s pocitmi na odpadnutie napriek dodrziavaniu pitneho rezimu totiz tiez patri medzi priznaky tejto alergie.