Únava a štípanie očí

Príspevok v téme: Únava a štípanie očí
Peter784

Ahojte, mám 16 rokov a v poslednej dobre ma začala trápit únava a k tomu ma aj štípu oči ja fakt neviem čo to môže byt začalo to asi pred mesiacom trvalo to týžden potom to prešlo a teraz zas, nedávno som bol na rtg pluc a ekg srdca kvoli tomu ze sa mi spatno dycha a zobrali mi aj krv na všetky vysledky.. nič mi nezistili povedali že všetko mam v poriadku aj krv .. ževraj mam krivu chrbticu že to môže byt kvoli tomu .. niekedy som chodieval cvičiť a asi od toho ju mam takú.. ja už neviem fakt že to môže byt bojím sa prosim poradte mi

LMarika

Skus sa dat vysetrit, ci nemas alergiu na spory plesni. Najlepsie vsak urobis, ak navstivis dermatologa. Nie alergologa, lebo alergolog ti skor ako o tri, styri mesiace termin neda a dermatolog ti ho da hned a testy na alergie robi aj on. Proste len normalne prides tam a povies o tomto svojom probleme. Plesne nie su len to, ze ty niekde v nejakej zatuchnutej pivnici vidis na stene nieco cierne. Plesne su vsade okolo nas, aj tam, kde ich volnym okom nevidime. Su to male, volnym okom neviditelne ciastocky siriace sa vzduchom a niet pred nimi uniku. Ked sa plesne rozmnozuju, tvoria drobne spory. No a tieto spory - to je alergen. Najviac ich je tam, kde je teply a vlhky vzduch. V oblasti mnozstva jazier. Ak mas naozaj tuto alergiu, mozno si ako dieta odpadaval v kostole. A mozno si uz niekedy vonku v prirode medzi stromami zacal kychat a zacalo ti tiect z nosa, ze si si myslel, ze mas nadchu a vysoplil si za balik vreckoviek... potom si prisiel domov a po nadche ani stopy. Ak sa ti to stalo a bolo to PO DAZDI, urcite je to alergia na spory plesni. Ludia alergicki na pel maju totiz problem iba v case, ked je sucho a kvitne ten "ich strom". Ak ale aj kvitne a je to po dazdi, nemaju problem, lebo dazd znici pelove zrna. Ludia alergicki na spory plesni vsak maju prave po dazdi problem. Len po dazdi. A nezalezi na tom, co prave kvitne, alebo ci vobec nieco kvitne. Nemusi ani nic kvitnut, staci, ze je vonku pekelne horuco a prave po dazdi, po prehankach a uz je problem na svete... Plesne oblubuju teply a vlhky vzduch. Alebo mas mozno alergiu na nejake kvety, ktore prave v tomto case kvitnu... Aj tie ti moze dat do testu dermatolog. Nezvykne ta v letnych mesiacoch, ked je velmi teplo, svrbiet pokozka na odhalenych castiach tela? Mna zvykne a mam alergiu na plesne. Co sa tej unavy tyka, tiez sa obcas vyskytne aj u mna, samozrejme v letnych mesiacoch. Ak je to unava s pocitmi na odpadnutie, hoci aj pitny rezim dodrziavas, daj si kavu, idealne cierne espresso bez mlieka a uvidis, ze ti pomoze. Ak ti pomoze, s najvacsou pravdepodobnostou mas alergiu. Uz davno bolo vedecky dokazane, ze kava alergikom na plesne pomaha. Unava s pocitmi na odpadnutie napriek dodrziavaniu pitneho rezimu totiz tiez patri medzi priznaky tejto alergie.