Hrca pod krkom

Príspevok v téme: Hrca pod krkom
nina_

Dobry den,chcela by som vas poprosit o radu,uz neviem kam sa obratit. Pred 2 mesiacmi sa mi tesne pod krkom urobila nebolestiva "hrca" priemeru asi 5 cm.Zo zaciatku mi nesposobovala ziadne tazkosti ale postupne mi zacala zavadzat,citila som tlak na krku,ocot akoby zapaleneho hrdla avsak hrdlo zapalene nie je. Bola som na vysetrni stitnej zlazy ale doktor vylucil moznost,ze by hrca bola kvoli SZ.Krv na hormony SZ boli ok,robil mi aj sono- SZ ok,pozeral aj hrcu ale nevedel mi povedat co by to mohlo byt. Bola som na ortopedii ci to nema suvis s krcnou chrbticou,dopadla som rovnako- z chrbtice to urcite nie je ale ani nevedia z coho to je.Bola dom aj na ORL- tam tiez vraj vsetko v poriadku,bez zapalu,cesty priechodne,teda opuch zvnutra vraj nie je. Brali mi aj viackrat krv-mam zvysenu sedimentaciu aj crp.Teraz som v slepej ulicke-nikto nevie co so mnou,kam ma poslat.Odvtedy sa mi ta hrca zvacsila,aj ma pobolieva,ked si ju chytim citim take pichanie,nemozem poriadne ani sklonit hlavu dole lebo mi zavadzia,mam pocit ze sa mi tazsie prehlta a okrem togo ma zacina pobolievay aj krk po oboch stranach smerom k usiam.
Naozaj uz neeviem xo robit,na koho sa obratit,kazdy len povie,ze z tohto to nemate ale co mam teraz robit ja?
Budem naozaj vdacna za kazdu radu

dhexes

nina, ako si dopadla s tym opuchom v krcnej jamke? ja mam teraz, zda sa, to iste. uz skoro dva roky sa liecim na plucne chlamydie, mozno to s tym suvisi. napis, vdaka

Kýčera

Nina, nemáš za čo. Zvýšené CRP a sedimentácia hovoria o tom, že máš zápal v tele - ochorenie dýchacích ciest, obličiek,... CHUDOKRVNOSŤ, autoimunné ochorenie,...teda, že v Tvojom tele prebieha vírusová alebo bakteriálna infekcia. Môže to súvisieť s tým "lipómom", ale aj nemusí. Chudokrvnosť Ti mohli spôsobiť aj obidva lieky, čo si brala. Furomilid vyvoláva o.i. anémiu a Acylpyrín poruchu krvotvorby. Dúfam, že máš len toto a spôsobili Ti to tieto lieky. Môže sa jednať aj o hlbokú krčnú infekciu, spôsobovať ju môžu aj zuby...Opuch v jungulárnej jamke hovorí aj o tom, že MÁŠ oslabený meridián žlčníka. Rozhodne sa nedaj odbiť, potrebuješ poriadnu DIAGNOSTIKU - nemocnica,... na infekčné nepatríš, ale na alergológiu/imunológiu. Ak by to bol lipóm, chirurg by Ti ho vyrezal a mala by si po probléme, lenže... Ak si neprehĺtla nejaký predmet a neostal Ti zaseknutý v hrdle, ak neberieš iné lieky, kt. by mohli spôsobovať tieto problémy, môžeš mať aj autoimunné ochorenie, a to už rieši alergológ, reumatológ,...Ja by som si zašla do súkromného sektoru a diagnostiku zaplatila. Veľa šťastia!

nina_

Pojdem teda asi k obvodnej a budem si pytat odporucenie k chirurgovi.A ak by sa teda naozaj jednalo o lipom,asi by to nesuviselo s vysokym crp vsak? Nemala by som sa skusit pyyat aj na infekcne? Mala som tento rok dvakrat silny zapal hrdla a priedusnice,sice vzdy mi to po atb preslo ale nemohlo to zanechat nejake nasledky? Alebo nie?
Ak by este ktokolvek vedel nieco poradit,budem moc vdacna.A Kycera dakujem pekne:)

nina_

Vdaka za rychlu reakciu. A je mozne aby mi lipom sposoboval aj zvysene crp,sedimentaciu? Narychlo som si prebehla na nete co to vlastne je a tie obrazky dost pripominaju moju "hrcu". Sice pisali tam,ze vacsinou sa vyskytuje pod sankou,za uchom...ale urcite sa moze vytvorit hocikde:(
A k akemu lakarovi by som teda mala ist? Obvodna uz nevie kam ma ma poslat

nina_

Este som chcela dopisat,ze oficialne podla lekara je to opuch v jugularnej jamke (krcnej jamke) , cestovitej textury.

Je to proste uplne na dolnej casti krku az pod krkom,vypukle,priemer teraz okolo 7-8cm.
Nemoze to byt nejaky zapal? Kedze zapalove hodnoty v krvi mam dost zvysene.Ale preco by na orl nic nezistili? Je to mozne? Cim dalej mi to viac zavadzia,viac boli,picha,tlaci...mesiac pred tym ako sa mi to stalo som brala antibiotika lebo som mala silnu anginu a horucky,uz som rozmyslala ci to nemoze byt aj z tych antibiotik-Fromilid-doktorka povedala ze nie. U uzivala som 2tyzdne acylpyrin,vraj mi to mozno zmizne,nezmizlo.
Vdaka vopred za kazdu radu