Zmätok kvôli búducej práci. Herec či veterinár?

Príspevok v téme: Zmätok kvôli búducej práci. Herec či veterinár?
blik

zdravím,
momentálne som ukončila 9. ročník a úspešne som sa dostala na gympel. Ked som rozmyšlal nad mojou buducnostnou vždy ma to lákalo k veterinárstvu tak som nakoniec usúdila že sa popri gymnaziu dam aj na seminár biologie a chemie...o čosi neskôr mi do cesty vošlo herectvo ktoré ma neskutočne zaujalo a tak rozmýšlam nad nejakým dramatickým zameraním...ale teraz mam z toho uplny zmätok...čo v tej buducnosti? Hercov je v podstate strašne vela, nie každy môže žiariť v televizii, a koho zoberu na VŠMU alebo DAMU bez nejakých skúsenosti?? (rada by som na divadlu začala venovať už aj teraz no neviem kde začať-koho osloviť...):/ Veterinárstvo? Veterinárov je taktiež kopa, štúdium na UVLF nie je (ževraj) jednoduche, bez praxe to tiež nejde len tak...ludia z mojho okolia su tiež v nazore na toto dosť rozdielni..jedni mi hovoria nech na herectvo zabudnem že to je iná sféra ako tá moja - že mne je predurčené byť veterinárom, druhí zase že veterina je fajn ale ty máš na herectvo... a nechcem nič premeškať, nechcen na nič čakať, chcem zamakať, zabojovať..len neviem pre ktoré z toho...:/ som otvorena všetkým vaším názorom :)

SomStaleVysmiata

Myslím že na veterinu si potom nebudeš môcť spraviť len tak kurz, herci a celkovo umelecká sféra je podľa mňa veľmi otvorená, s tým podľa mňa môžeš začať vždy a rozvíjať svoj talent či vášeň. No to isté môžeš robiť celý život s tým že budeš študovaný zverolekár, budeš mať úctu okolia a uvidia že si si splnila všetko čo si chcela.

Ja sama študujem povedzme ťažký odbor, v zahraničí, študujem mikroelektroniku, vždy ma bavila psychológia tak to mám ako hobby a môžem si voliť predmety týkajúce sa práve toho. Obdobne som sa chcela venovať masérstvu, popri škole (v rámci telesnej výchovy) som si spravila masérsky kurz, lákala ma dráha umelca, zapísala som si figurálne kreslenie a stala som sa na pár hodín do týždňa umelcom. Môžeš robiť všetko čo si tvoje srdce žiada, choď si za tým, no mysli aj na budúcnosť, zvieratá budú potrebovať pomoc vždy, a je to dobrý job, nevieš či ostaneš na Slovensku alebo nie, veterinárov treba všade

Kurz herectva alebo si dorobiť umeleckú školu napríklad diaľkovo... prečo nie :)

Držím ti palce nech sa rozhodneš akokoľvek, a snáď si to prečítaš ;)

magdi_na

ešte máš čas, ale myslím, že by ti pomohlo navštíviť aj deň otvorených dverí, aj na jednej aj na druhej škole ;)

cestazaherectvom

Ak hľadáš základné informácie ako začať s herectvom, nájdeš ich na youtube kanály cestazaherectvom TU: www.youtube.com

Ak ťa herectvo zaujíma a chceš si vyskúšať, čo musí herec zvládnuť skôr ako sa postaví na javisko, prihlás sa do minikurzu zadarmo TU:
cestazaherectvom.sk

A ak to myslíš naozaj vážne a chceš sa pripraviť na talentovky alebo konkurz, tak odporúčam kurz medium TU: cestazaherectvom.sk

Kýčera

Ešte máš čas na konečné rozhodnutie, tak to skús v oboch odboroch. Ak sa staneš herečkou, budeš aj veterinárkou, každou rolou budeš meniť povolania bez toho, že by si daný odbor musela vyštudovať. veľa šťastia!