Ekzem - som uz totalne zufaly!

Príspevok v téme: Ekzem - som uz totalne zufaly!
juhyskk

Asi rok dozadu sa mi objavil z nicoho nic ekzem na jednom prste ruky, bolo to cez zimu a v tom obdobi som kazdy vecer zjedol tri cesnaky + zazvorovy čaj ako prevenciu.. možno to bolo spustacom,neviem.. spočiatku som to neriešil a pristupoval k tomu ako k liečbe vyrazky = tj. vysušenie,atd..co moj stav velmi nezlepšovalo.. rozsirilo sa mi to aj na druhy prst na ruke,tak som šiel za kožnym lekarom, ktory mi predpisal kortikoidnu mast..od tej doby je to horšie a horšie.. mast pomohla spočiatku dobre, avšak akonahle som ju prestal uzivat,vratilo sa to..uzival som ju neskor pri akutnych stavoch,avšak uz nezaberala.. teraz je to uplne najhoršie..kazdy den mam nejaky novy pluzgierik,resp. viacero pluzgierikov na rukach, uz to mam rozsirene na vsetkych prstoch ! Najhorsie na tom je, ze som pristupil k diete a alternativnej liečbe.. jem iba kuracie maso, kazde rano aj vecer lyzicku lanoveho oleja, pokozku nevystavujem ani vode, po styku s vodou pretriem lanovym olejom alebo kremom pre atopikov.. vylucil som uplne všetky alergeny,cukor. jem akurat melon, brokolicu a inu zeleninu, kuracie maso, hnedu ryzu.. detoxikacne caje,atd..a ziadnu zmenu nevidim,skor naopak.. uz som uplne zufaly,neviem čo mam robit.. nemože to byt tiež z fajčenia alebo kavy? to su posledne dve veci, ktore som nevylučil..inak uz fakt neviem,ale uz som totalne psychicky vycerpany a na dne z toho.. hanbim sa pomaly uz aj vyjst von s takymi rukami.. prosim POMOC ! :(

500xka

skus protopan ako radia baby (nieco na premastenie a starostlivost zvnutra pre pokozku ) a skus sprchu v letnej vode

leuschaa

ja byt tebou skusim protopan box cely aj mlieckon apremastovanie aj doplnky stravy, ktore ti dodaju do tela vsetko co potrebje pre spravne fungovanie koze bez ekzemov

Ruženka

doporučila by som dlhodobo vysoký príjem vit.c ale nie bežného v tabletách, lebo tabl. tenké črevo dokáže vstrebať tak asi 10% ale lipozomálny vit.c, t.j. špeciál. technológia ktorá zabezpečí 98% vstrebateľnosť, Je to gél v malých sáčkoch, rozpúšťa sa do 0,05dl vody a pije sa na lačno ráno. Dostať to len v niektorých lekárňach v Bratislave, ja viem o troch v Košiciach, napr. Magnólia na Moyzes. ulici..

modráčik

juhyy: mám s tým skúsenosť.Presne ako písala Ivka,je potrebné tento problém riešiť zvnútra.Prečistiť organizmus ,ale zároveň ho kvalitne vyživiť.Mala som vyhádzaný celý dekolt pred pár rokmi,tiež kožná lekárka skúšala všelijaké mastičky, len mi to stav zhoršilo, už som neverila, že mi niečo pomôže.Takže mi môžeš napísať na meil a povenujeme sa tomu viac,konkrétne Ti poviem čo by Ti pomohlo a kde to dostaneš..../klikni na obálku a pripomeň sa/

martina82

dobry den, zmenou stravy ste urobili velmi dobry krok a ako pise niekto na fore, uz ked sa vam tak dari so stravou je super ist aj na precistenie creva nech sa nastartuje imunita. tiez si davat pozor na styk ruk s chemiou (len rukavice). kamoske sa rapidne zhorsil ekzem ked zacala nosit bizuteriu a trvalo 5 rokov kym sa ho z ruk zbavila ale podarilo sa:-)nam na ekzem pre dcerku pomohol detsky krem s bambuckym maslo znacky pure elements, kortikoidne maste v zasade neuznavam tak to sme ani neskusali. v zime sa jej to dost zhorsilo tak sme premastovali viac krat denne. maju aj muzsku kozmetiku tiez s bambuckym maslom tak mozno vyskusat to alebo nejaku ozaj KVALITNU prirodnu kozmetiku kde nebude chemia.

Gima

Atopický ekzém je prevažne detské ochorenie, ale môže sa vyvinúť aj u dospelého človeka. Ak robí spoločnosť aj vám, asi už viete, že len tak neodíde a treba sa mu v mnohých veciach prispôsobiť. Ako si zabezpečiť čo najbezproblémovejšie spolužitie s touto diagnózou?

Atopická dermatitída je chronické neinfekčné zápalové ochorenie a telo ním reaguje na rôzne látky z vonkajšieho prostredia. Ľudia majú pokožku miestami abnormálne suchú, čo vedie k silnému pocitu svrbenia a následne ku škriabaniu. Jeho liečba patrí do rúk odborníkov.
Jedlo domáce a bez orechov a korení

Človek s atopickým ekzémom by sa mal podľa lekárov vyhnúť orieškom, dráždivým koreniam, štipľavým jedlám či rôznym druhom čokolád. Jeho stav môžu ešte zhoršiť. U každého to však môže byť individuálne.

Pacientom s týmto ochorením neprospievajú ani priemyselne pripravené potraviny, pretože obsahujú vyšší počet konzervačných látok. ,,Samozrejme, vyhnúť sa im úplne je nemožné, treba to však obmedziť," povedal dermatovenerológ Tomáš Dianiška. Odporúča variť z čerstvých potravín.

Mohlo by vás zaujať: Atopický ekzém je spoločníkom na celý život: Znížte jeho prejavy na minimum
Rizikom je aj šport či počasie

Prejavy ochorenia môžu zhoršiť i športové aktivity (bazén, fitnes) či niektoré bežné domáce činnosti. Preto by človek pri práci s čistiacimi prostriedkami nemal zabúdať na rukavice. Stav pokožky ovplyvňuje aj počasie. Sychravé a chladnejšie počasie môže prejavy ekzému zhoršovať.
Kožu treba premasťovať

Dianiška radí používať ku každodennej bežnej starostlivosti o pokožku premasťovacie prípravky. V zime treba na pokožku používať vyživujúce krémy. Zásadný význam majú podľa neho bariérové krémy, ktoré obsahujú látky podobné stavbe kože - napríklad dexpanthenol, glycerín a urea.

Ivka 1

Dobrý deň , odporúčala by som prečistenie tela , hlavne hrubého čreva a následne doplniť kvalitné probiotiká + vlákninu. Neviem, čo všetko ste už skúšali - čo sa týka alternatívnej liečby ale možno by som Vám vedela poradiť postup ako sa dajú Vaše zdravotné ťažkosti vyriešiť. Môžete mi napísať na mail alebo napíšte tu , ak chcete. Čo sa týka mastičky od kožného lekára, väčšinou sa predpisujú mastičky s obsahom kortikoidov. Tieto však kožné problémy neriešia, iba ich potláčajú.Neriešia podstatu zdravotného problému .