Čaute všetci. Je pravda, že ľudia najviac milujú tú prvú osobu, s ktorou začali vzťah? Je podľa vás sex vo vzťahu záväzný? MYslím tým, že ženy budú stále milovať toho svojho prvého a muži tú prvú s ktorou sa milovali?
Vďaka za vaše názory :)
Je to pravda?
blbost!
Stará láska nehrdzavie. Ja si už na svoju prvú veľkú lásku nedokážem spomenúť, lebo mám asi neliečenú sklerózu. Bol som alkoholik, ale toľkokrát som zabudol vypiť, že ma to už ani nedrží.
Ak chcete vybiť malý klin, tak treba použiť ešte väčší:-)
Tak z môjho pohľadu áno, je to záväzné :)
Prvá láska je tá naj, a môže byť dokonca len platonická, no nezabúda sa na ňu.
Čo sa týka prvého vzťahu tak ak človek raz niekomu dá všetko a je to (prvý raz) tak má pocit, že je to navždy a už nikdy nedokáže tie city, ktoré zo seba dostal prvýkrát zopakovať. Prečo? Pretože je zasiahnutý tým prvým a má o skúsenosť viac, je opatrnejší, bojí sa a zapája do druhého vzťahu aj rozum, čo pri prvom nemusela byť samozrejmosť.
Z mojej skúsenosti viem, že už nikdy nebudem schopný milovať niekoho tak ako som miloval prvý raz (teda milujem), pretože ak niekoho milujete tak ho milujete navždy. Aj keď z vášho života odíde, tak milovať neprestane ak ste skutočne milovali. (aspoň môj prípad)
A tá láska a kúsok toho srdiečka odovzdávate a navždy patrí tomu, koho ste ľúbili. Čiže aj keď sa zamilujete znovu tak bez toho malého kúska, ktorý patrí niekomu inému.
A čo sa týka sexuality. (môj názor)
Ja osobne rozlišujem sex a skutočné milovanie. A podľa mňa sa na sex dá zabudnúť, aj keby bol prvý ale na prvé milovanie nezabudne nikto.
a moja odpoveď: nie sex nie je záväzný, je to v podstate prázdne fyzické uspokojenie. No ani prvé milovanie neznamená, že sa to nemôže zopakovať. Len už je človek zasiahnutý a o skúsenosť bohatší.
nie nieje to pravda
blbosť. To akokeby niekto tvrdil, že jedol jedno úžasné jedlo a už nikdy v živote iné úžasné jedlo si nevychutná, lebo... stále spomína na to prvé. Ako viem si predstaviť, že niekto sa tak zablokuje novým možnostiam, že stále spomína to prvé (ak to bolo fajn, nie vždy to tak býva), ale určite to tak v živote nefunguje. Vzťahmi sa človek veľa učí o sebe samom. Netreba brať koniec vzťahu ako nejakú strašnú tragédiu, určite to bolí jak fras, ale koniec života to neni. Šťastného, dlhodobého vzťahu sú schopné zrelí, vyrovnaní ľudia. A musia byť dvaja, jeden nestačí. Niekto je vyrovnaný v dviadsiatke a niekto sa k tomu dopracuje v 40-ke. Žiadne pravidlá pre toto neexistujú.
Sex vo vzťahu neni záväzný, ale dokáže ľudí ešte viac zblížiť. No k samotnému vzťahu len dobrý sex nestačí.
Prva laska je ako Los ktory nevyhrava, ale navzdy si pametas jeho cislo.
nie, nie je to pravda. prva laska vacsinou vobec nebyva hlboka.