Chodím s priateľom 2 roky. On ma 33 a ja 37 . Chcela by som mať dieťa no on chce ešte čas. Chodí k psychiatricke a lieči sa nanespecifikovatelnu psychoafektivnu poruchu. Hovorí že potrebuje čas aby sa z toho dostal no nepovie koľko času potrebuje.
Mám už 37 rokov a chcela by som mať už dieťa .
Neviem čo mám urobiť. Čo si mám myslieť .
Priateľ chce ešte čas
nie kazdy muz tuzi po detoch tak ako nie kazda zena. Ten tvoj je mozno jeden z nich. Navyse ma len 33 a dnes sa muzi tak neponahlaju do otcovstva ako kedysi. Tak netlac nanho a ak si chcela dieta mala si si najst starsieho.
Ďakujem moc za názory. Vôbec neviem čo táto choroba obnáša. V rodine túto chorobu nemajú . Príčina by mohla byť že v minulosti bral tvrdé drogy. Idem na konci mesiaca k jeho psychiatricke ktorá mi vysvetlí čo táto choroba obnáša no chcela by som vedieť o tejto chorobe viac no neviem kde hľadať, to čo som našla je moc odborne napísané . Dik mocná každý nový názor
To nie si v moc dobrej situacii.
Ak ma psychoafektivne spravanie, znaci - je vybusny, nervak /ak tam neni este nieco ine. Pravdepodobne sa nevie ovladat.
Pridaj si k tomu dieta, ci deti a to neni dobra kombinacia.
Ty mas uz cas na deti /uz bol aj skor/ a on by mal uz tiez vek na to, ale po psychickej stranke nie.
Matematicky - pre teba to neni vhodny partner na zakladanie rodiny.
Varianta 1/ pockas, ale bude to trvat dlho. Biologicke hodiny tikaju a pre teba a pocatie dietata to bude horsie. Mozno sa bude cakat dlho a nakoniec moze byt problem. Prinajhorsom mozete nesko dieta adoptovat, alebo vyuzijete umele oplodnenie.
Varianta 2/ vyriesi sa to coskoro /mozes pockat par mesiacov/, ale pri takychto poruchach je to malo pravdepodobne.
Varianta 3/ budes na neho tlacit a dieta si urobite. Nasledne budes trpiet ty aj dieta, lebo pre zdraveho cloveka je male dieta velky stres, nie este pre choreho. Alebo ho dieta dotlaci k tomu, aby na sebe pracoval /ale to je minimalne pravdepodobne/. Naviac, ak ma psychicku poruchu a maju to v rodine, moze to byt dedicne... Mozes to risknut, ale riskujes, ze dieta bude mat tiez jeho problemy v dospelosti, naviac komplikacie s jeho chorobou, ked to nebude zvladat, co pravdepodobne vyusti do rozchodu a ostanes ako slobodna matka s dietatom.
Varianta 4/ chces tak svelmidieta, ze to bude problem a pricina konca vasho vztahu a ty si najdes vhodnejsieho partnera. Ale ak by si sa teraz aj rozisla, kym sa spoznas s novym, zblizite sa, budete chciet dieta, tak najskor to stihnes v 40tke.
Rozhodovanie budes mat tazke...