Plánujeme rekonštrukciu kúpeľňe a zvažujeme bidet. Nemám s tým skúsenosti, tak sa chcem spýtať,či prúd vody je dostatočne silný a dá sa tam skutočne dobre umyť. Tečie tam aj teplá voda?
Bidet - postačuje na intímnu hygienu?
Potvrdzujem, bidet je výborná vec, vlastne to, že sa po WC umyješ, je na teplú aj studenú vodu s rôznym zapojením - zdola,spredu a okrem tých topánok si tam môžeš umývať aj nohy,... Teraz máš na výber aj tú spomínanú sprchu, čím ušetríš miesto aj prachy. Ak by ma napadla táto možnosť pred jeho zabudovaním, volila by som túto možnosť, keďže máme 2 WC a bidet 1. Chcem Ti však povedať, že na trhu je aj prídavný bidet,či vyhrievaná záchodová doska, kt. sa montujú priamo na WC, mrkni sa aj na ne, možno Ťa zaujmu.
ked si moji stari stavali dom tak bidet proste musel byt (samorejme e aj s teplou vodou) nakoniec sa pouzival na spinave pradlo... takze imho je to blbost...
PS: A ešte sa tam pohodlne umyjú mapr. zablatené topánky :)
Ahoj, my sme rekonštruovali pred 5 rokmi. Tiež sme chceli bidet, ale nikde sme nenašli taký, čo by vyhovoval požiadavkam - bol praktický a za rozumnú cenu. Nakoniec sme sa inšpirovali zážitkom z jedného hotela, kde bola sprcha tesne pri záchode, takže hadica sa dala pohodlne natiahnuť k záchodu a použiť to spolu ako bidet. No a na trhu je dosť originál riešení "záchodovej spršky", väčšinou ako elegantné podomietkové riešenie, kde máš po jednej ruke v stene zabudovanú páku na vodu (studená/teplá) a po druhej stojanček so sprškou, pričom samotná sprška má ešte poistnú páčku proti samovoľnému úniku vody. Proste si nastavíš pákou vodu, zamieriš sprškou, kde treba, a stlačíš páčku. Samozrejme, na vešiaku pri WC máme každý svoj uterák na tento účel. Zvykla si na to aj moja mama, ktorá už nemá nejaké extra motorické schopnosti ani "držiaky". Veľmi šikovné, odporúčam.
taký bidet budeš mať aký si zriadiš, ak si zavedieš ku bidetu len studenú vodu, tak budeš mať len studenú vodu, a inak bežne sa tam privádza aj studená aj teplá voda, a klasicky sa mieša pákovou batériou, ešte som nepočula a ani nestretla o takom niečom, že by tam bola len studená voda
to neviem, kde ste tie bidety videli, ma normalne aj teplu vodu, bud miesacu bateriu alebo dva kohutiky, a prud vody je na umyvanie dostacujuci...
mimochodom, aj vylevky sa bezne robia s teplou vodou
No, aj ja sa bojím, že tá voda je len studená a hlavne, že ten prúd nie je dostatočne silný. Existujú aj malé spršky špeciálne k WC. K nim sa montujú také malé bočné umývadielka. To sa mi zdá praktickejšie. A nemusím mať doma dve WC misy, ktoré zaberajú miesto.
Ja to robím doma tak že vécko máme vedľa sprchy vyberem sprchovaciu hadicu dam to tam dole medzi a pustím vodu akú chcem a hotovo :D a je to praktické keď mám chrámy. nepotrebujem žiaden bidet ale bidet je povacsinou na studenú vodu nastavenú ako upratovačka som to videla u bohatých doma
Žeby s tým nikto nemal skúsenosti?