Zdravim vas , mam 16rokov a od detstva ma trapi jeden problem ze ked som na verejnych WC a idem na malu a su pri mne ludia tak mi to proste nejde... vela ludi hovori(nie mne) ze tomu ktoremu to nejde pred ludmi je jednoducho gay lenze ja urcite gay niesom. Prosim o radu co mam robit dakuj za akukolvek odpoved dakujem :)
"Hanblivy penis"
Podla mna v puberte je normalne akesi vykyvy sebavedomia o to by neslo ja som docela spolocensky clovek a mam rad spolocnost ale mam este jeden problem ked napr v skole citam odpovedam atd tak proste mne to nejde povedat mozno ide o zajakavanie no ked sa ma ucitelka pyta na nazor alebo som mierne nastvany tak tento problem nemam -celkovo ja niesom hamblivy len proste je to v hlave a velmi tazko sa stym bojuje.tot vse.
vela chlapov ma problem s tym ze ho nechcu ukazovat. sice sa vycuraju ale problem maju v tom ze si ho schovavaju. ja sice nie som na to zvedavy, ale vsimol som si ze sa chlapi pri pisoaroch otacaju tak aby im ho nikto nevidel, alebo ho v rukach nejak zakryju, alebo sa idu vycurat normalne do misy namiesto pisoara. tomu by jeden neveril ale je to bezna zalezitost.
ja sa tym netrapim, normalne ho vytasim, je mi jedno kto ho vidi a curam
Toto nemá nič spoločné s orientáciou..
jedná sa o sociálnu fóbiu tzv paruréza.
pozri viac na internete. Tak ako má niekto strach trebars z uzavretých priestorov tak toto je podobné. Takže celé je to vlastne len v hlave. Môže to byť pozostatok nejakej nepríjemnej situácie z detstva kedy si sa napríklad nemohol vymočiť v nejakej stresovej situácií. Dobrá správa je že je to riešiteľné.
o mam aj ja ale imho to ani nieje o hanbeni sa... skor je to taky reflex ze clovek citi nebezpecenstvo tak sa nevie az tak uvolnit... u mna zabea ked pocitam do 10 a potom to uz ide...
Ja som dievca a som cisto hetero, ale kebyze mam cikat pred cudzimi babami, tak asi by som tiez mala problem, minimalne zmiesane pocity.
Takze, je to len psychika-napatie a gay nie si.
A kebyze celkom nahodou /ale nie pre hore popisane pocity/ gay si, tak to tiez nie je tragedia.
podla mna uplne normalna vec, u mna sice nie no veľa ľudí to ma podobne :)
pričina može byť možno nizke sebavedomie alebo strach alebo nejaka porucha