Dobrý deň,
rada by som sa opýtala či má niekto skúsenosti s lingválnym strojčekom, teda takým, ktorý sa lepí z vnútornej strany, tiež na približnú cenu a poprípade aj odporučenie na doktora (Bratislava, Trnava)
Lingválny strojček na zuby
Tak neviem koľko to stálo, mne to asi poisťovňa preplatila lebo som mal hrozne krivé zuby, ale pamätám si ze raz za čas sme doplacali asi za celý čas co som tam chodil- 4-5 rokov a to som mal fixný, 2 vyťahovacie nočné, a ešte ten lingválny asi 200 eur. Pani dr.Tomoskoziova z Levíc. Nájdeš si kontakt na nete.
Ďakujem za info :) ... ako sa volá tá pani doktorka prosím? a zhruba cenovo Vás to koľko vyšlo? aj keď viem, že určite nie málo
Ahoj, ja som ho mal skoro 1,5 roka s prestávkami. Zo začiatku s tým nevieš jesť, ani poriadne rozprávať. Najhoršie je to , že keď ješ niečo co nieje kašovité napr. chlieb, dostane sa ti to pod to a je to dosť iritujúce. Zubná hygiena je tiež narocnejšia. Mňa zvyklo bolieť horné podnebie. Treba si dávať pozor na to čo- akej konzistencie zjete. Ako som už písal nevedel som poriadne rozprávať, ale po asi 3 mesiacoch som si úplne zvykol. A ešte ze o dosť viac som slintal. A chodil som k jeden pani doktorke z NR- kraja . Môžem o nej povedať ze je odborník v zubnej ortodoncii, ale treba si na jaj styl komunikácie zvyknúť. Mne sadla aj po ľudskej stránke.