Byt farárom alebo nechať to tak

aloveu

Tak ako píše sansara. Keď však cítiš také nutkanie, kedy tedy a trvá to už tak dlho, tak takú túžbu môžeš mať hlboko v srdci, len Ty o tom nevieš, lebo to nutkanie potláčaš. Ak by si to prijal, že to chceš, Tvoja túžba by sa zväčšila, pri ďalšej túžbe po tom povieš, že to chceš a Tvoja túžba by sa ešte viac zväčšila. A takto by si pokračoval, až kým by si tu túžbu neobjavil hlboko v srdci a tak by si sa stal kňazom. Ty tu túžbu proste máš, keď máš také myšlienky, len Ty ich potláčaš a to nikam nevedie. Ak by si to nechcel, tak by Ťa to rok určite nedržalo. Len si to proste ešte neobjavil vo svojom srdci, tak tu túžbu objav a staň sa kňazom.

sansara

Leonidas. Tvoja tuzba po knazstve by mala vychadzat z hlbky Tvojho srdca, z celej Tvojej duse a podstaty, z Tvojho celeho JA. To nie je bezna praca. To je hlavne poslanie. Ze si Ta Boh povolal vybral. A Ty by si ho mal nasledovat. To nema byt chvilkove nutkanie ci kvoli dakym zistnym dovodom, preco by si to mal vykonavat. To nie ze ma to teraz laka bavi a o par rokov ked sa mi to "zunuje" tak pojdem robit nieco ine. Toto Tvoje rozhodnutie by prave preto malo vychadzat z Tvojho najhlbsieho vnutra presvedcenia viery. Ze sa Bohu odovzdas do ruk a "upises" sa mu na cely zivot. Poznam par knazov a oni to svoje volanie citili uz ako keby od detstva. Bolo to tak silne intenzivne ze sa ta tuzba volanie nedali nicim a nikym utisit utlmit. A vedeli ze jedine toto je ich volba cesta a zivot. Boh. A sluzba pre neho a v jeho mene

aloveu

Stále sa nájde niekto, kto Ti povie, že Áno staň sa kňazom, alebo niekto, kto Ti povie, že Nie nechaj to tak. Každý ma na to iný pohľad a preto Ti každý bude aj inak radiť.
Musíš vedieť sám, či po tom túžiš... Počúvaj svoje srdce, nie iných. A tak potom aj konaj.

Wntd

Ak ním fakt chceš byť tak si za tým stoj. A kašli na ľudi čo vravia ze cirkev len kradne atď. Su to sprostý ľudia ktorý kostol videli len na obrazku a všetko vedia akoby tam 'pracovali'.

mam56

A potom som si to kompenzoval kadejako, aj tu na fóre, za čo sa ospravedlňujem, tiež som si to kompenzoval aj v realite, za čo sa neospravedlňujem.
Kebyže niet kompenzácie, tak som zavretý v blázinci.
Svet patrí silnejším.
Kňazom sa môžeš stať aj neskôr, nemusíš nastúpiť hneď na štúdia.
Hlavne by si mal veriť, že ten Boh aj existuje. Bez toho by to bolo mlátenie prázdnej slamy.

mam56

Človek má slobodnú vôľu a môže robiť ako uzná za vhodné.
Najprv som sa takmer zbláznil z ex, potom kvôli tomu, že som sa takmer zbláznil mi zakázali kontakt s dcérkou, aby mi už drblo asi na kompletku, aby dcérka ako 12 ročná pochopila a povedala mi, že pri tej šibnutej mame už nechce byť ani sekundu.
A jeden psychológ mi raz k tomu povedal, že takú šibnutú osobu ešte nevidel a ani nepoznal.
Ale na smiech králikov som zostal ja.

D0minika

Keď nie si presvedčený, že chceš byť kňazom, tak nebuď. Keď meníš názor ako ponožky, jeden týždeň ním chceš byť, potom zas nie, tak zrejme nie si a asi by ťa to nebavilo. A ako tu už bolo spomenuté, je to ťažká škola, tak si to dobre premysli.

chretienne

m8, v katolíckej cirkvi sú aj kňazi necelibátnici - konkrétne v gréckokatolíckej.

Posvätný celibát je znakom úplného odovzdania sa Bohu. Zmienka o celibáte je v evanjeliu aj v Pavlových listoch.

Ježiš hovorí:
Lebo sú ľudia neschopní manželstva, pretože sa takí narodili zo života matky, iných takými urobili ľudia a iní sa takými UROBILI SAMI pre nebeské kráľovstvo. Kto to môže pochopiť, nech pochopí.

Na inom mieste Ježiš hovorí:
A každý, kto pre moje meno opustí domy alebo bratov a sestry alebo otca a matku alebo deti alebo polia, dostane stonásobne viac a bude dedičom večného života.

Pravdaže, človek môže slúžiť Bohu v každom stave a povolaní (čiže aj v manželstve). Ak by však ženatý muž opustil svoju ženu a deti kvôli ohlasovaniu evanjelia cudzím ľuďom, prehrešil by sa voči svojej rodine aj pred Bohom. Neslúžil by Bohu tým, že by ohlasoval Boha druhým a kvôli tomu by svoju manželku a deti zanedbával a ochudobňoval ich o svoju prítomnosť a lásku.

mam56

Trochu keby si sa posnažil aj sám, len tak čakať na mannu z neba je asi trochu naivné, že?
Modli sa za to, to sa odporúča. Choď sa o tom porozprávať s vašim kňazom, čo to obnáša. Byť kat. kňazom je podľa mňa ultra-ťažké.
Mať dieťa je tiež pekné, ale nechcem ťa odhovárať.