Chcela by som psíka

Príspevok v téme: Chcela by som psíka
Vana_15

Ahoj. Mám 15, bývam s rodičmi v 4-izbovom byte. Už od malička milujem zvieratkám. Veľmi by som chcela psíka yorkšírskeho teriéra alebo shi-tzu. Viem koľko starostí je so psíkom (poznám veľa psíčkarov) :D. Len sa nejako bojím že ho nezvládnem vychovať. Mala som pár škrečkov, ktoré umreli prirodzene a momentálne mám morča v auguste ju budem mať už 3 roky a to je ďaľšia vec neviem či by sa so psíkom znášali pretože sa ho nemienim vzdať keď som ho raz chcela tak ho dochovám. Venčiť by ho mal kto keď budem v škole lebo mamka nepracuje. Budem chodiť do školy asi cca 20 minú od našej dediny, takže výbeh nebude problém keďže bývame na dedine aj babka s veľkým dvorom býva pár metrov od nás. Verím v to že psíkoviby som sa venovala každú voľnú chvíľku len nemám odvahu na to či by mu tu bolo dobre. Rodičia súhlasili ale fakt neviem či som pripravená na takú zodpovednosť zvlášť keď v každej izbe máme koberce :D čo si o tom myslíte?? Mala by som na to lebo množstvo ľudí ma odhovára a straší fakt neviem.

aloveu

Nemala by si strácať odvahu zaobstarať si psíka len preto, že Ťa iní odhovárajú. Ty predsa vieš či psíka chceš, alebo nie.
Ak by Ti to nevadilo, tak si kúp radšej psa, ktorého môžeš chovať na dvore. Bývaš predsa v dedine a o takého psa na dvore sa nemusíš až tak starať a ani v dome nebudeš mať neporiadok. Ale to je len môj názor, ak si si istá, že chceš presne týchto psíkov a chceš ich mať v dome, tak to takto aj zariaď. Nestrácaj rozhodnosť a odvahu, keď Ťa iní odradzujú.