hlieny

Príspevok v téme: hlieny
nikto

nedávno som absolvoval vysetrenie nosa a hrdla bol mi spraveny aj výter vie niekto povedaľ čo znamena:

výter z hrdla:
nález: viridujúce streptokoky
nález: neisseria sp.

výter z nosa:
nález: staphylococcus epidermidis
nález: ojedinele staphylococcus aureus

doktorka povedala, že je to vporiadku, pričom z hrdla občas vykašlávam žltozelené hrčky a mám strašne husté hlieny. to isté je aj s nosom, ktorý mávam celoročne upchatý. Kde je potom chyba??
Ďakujem

lilliana

Zišlo by sa to poriadne preliečiť antibiotikami na dané bacile. Oni tam driemu ale keď prechladneš alebo a budeš mať menej odolný organizmus vtedy sa môžu prejaviť a môže prepuknúť
choroba.

denniska

Si zdaleka? juj no....akoze nevadi to, doktorom že si zdaleka, ale myslim že vo vacsich nemocniciach tam u váas ti tiez pomozu. Som myslela, ze si zo západu :)
A treba mat len od svojej obvodnej doktorky vypis z tvojej zdravotnej karty u nej. Alebo mozno staci len ziadost o vyšetrenie od tvojej obvodnej na ORL oddelenie. Skus si zavolať...drzim palce.

nikto

dik za radu a to ide len tak tam prídem a poviem že som zďaleka, ale že mi tam nevedia pomôcť, tak nech mi pomôžu tu.
ahoj a prosím napíš ako si sa tam dostala

niekto

ahoj ja mam podobne problemy...v kuse som mala nejake problemy, roznych stafilokokov, streptokokov...a vzdy mi povedali, ze ale to ma kazdy!!!
Teraz ma konecne vysetrila jedna super prijemna a starostilva doktorka. Zistila ze som mala xy chorob ale nikomu sa to nechcelo riesit..napr. aj infekčnu mononukleozu. Takze sa vykasli na svoju doktorku, vypytaj si od nej len vypis z karty a chod na ORL do Nemocnice ministerstva obrany za doktorkou Kučerovou. Nikto iný!! Fakt ORL je nosno krčno ušné, takze držím palce.papa