Dobry vecer prajem.
Mam 16 rokov a predosly gynekolog mi diagnostikoval gen.bradavice. Od tohto doktora som odisla a prehlasila sa ku gynekologicke. Neviem ci som urobila dobre rozhodnutie, ale mam z toho strach, nakolko prvykrat tam idem za 2 tyzdne. Trpim lahkou formou soc.fobie (neschopnost ocneho kontaktu, uzkost, strach zo strapnenia, neschopnost komunikovat s cudzimi ludmi, a hlavne hanblivost). Hanblivost je mojou zlou vlastnostou, mojim blokom a brzdou v kazdodennom zivote. Moj stav sa ale v poslednej dobe zlepsil, trochu sa moja psychika ustalila a tie priznaky soc.fobie polavili, ale myslim ze to asi nebude natrvalo, nakolko moje nalady/stavy a celkovo psychika sa menia velmi casto. Mam obrovsky pocit hanby, ked si co i len na gynekologa spomeniem, citim sa tak potupne, hlupo.. Viem ze nikomu to nie je pravdepodobne prijemne, ved uz len ten pocit nahoty je odpudzujuci, ale ja som schopna sa od stresu a hanby aj rozplakat alebo stratit schopnost suvisle rozpravat. Neviem ako to zvladnem, mam strach, ale viem ze ma to vysetrenie neminie, ale mam aj obavy z tej novej doktorky/z jej pristupu atd atd atd.. Neviem co ma caka a ten pocit neistoty ma zvazuje a dava mi do hlavy ustrachane myslienky.
Nemate dake rady ako prekonat strach/ako zvladnut celkovo gyn.vysetrenie bez pocitu hanby/potupy/strachu ..
Dakujem
Velmi silny strach a hanba z gynekologicky, citim sa zufalo
skús si nadchádzajúce vyšetrenie vizualizovať,predstaviť asi ako to bude prebiehať,viem, že skutočný scenár môže byť odlišný, ale to by malo pri soc.fob. pomáhať...
ináč,bol by veľký úspech, keby si doktorke povedala, prepáčte, že sa správam, tak rozpačito, hanblivo,liečim sa na soc. fobiu tak vás prosím o pochopenie, ak je doktorka správna,pochopí a prijme takú aká si
xem - získal si u mňa body,ale alkohol by som neradila...
gen. bradavice sa daju liecit, virus z tela sice neodstranis, ale samotny vysev je liecitelny, takze sa nehanbi a hlavne bez k lekarke, nech to preliecite.
To je az take nezvycajne byt v 16 pannou? :-D
Dakujem za rady btw :)
teraz ma zaraza ze si panna v 16 .. :O ale nie ..
ono sa to prenasa aj ked robis oral ale je tebe robeny oral ... alebo si mohla mať nejaku ranku a chytiť sa niečoho ..
samozrejme sa neboj ja som v 14 išiel k urologičke a kožnej sam s tým že mám biele bodky okolo žaludu samozrejme to nieje žiadna choroba len je to esteticky problem ide o zväčšené mazové žliazky-Hirsuties papillaris tak som sa hambil ze bol maly ako malicek na nohe :D ...
miesto tych obav a stresov si vylesi imunitu aj zostresu ju mas zoslabenu a hpv sa moze viacej prejavit ;)
To zaraza aj mna, lebo som panna.
vypi si pred tym ..
jedneho casu som tam chodil (teda do cakarne :D ) s mojou tiez sa hambila atd inak by tam ani a nic nesla tiez mala 16
a ci doktor alebo doktorka je to jedno obaja su vystudovaný odborníci takže kľud len skor ma zarazilo ze v 16 mas formu hpv ..
Nič? :-(