Vyhybava porucha osobnosti

Príspevok v téme: Vyhybava porucha osobnosti
AsiTak

Pekny den,

trpim viacerymi vnutornymi problemami. Zacal som aj kvoli tomu navstevovat psychologa. Balancujem niekde na pomedzi socialnej fobie a vyhybavej poruchy osobnosti. Tieto problemy mi brania v nadvazovani partnerskych vztahov. Mam 29 rokov a nikdy som nemal priatelku. Robi mi problem prejavit naklonnost, citim v sebe vtedy urcity blok. Viest normalnu konverzaciu s dotycnou je pre mna problem. Jednoducho povedane neviem/nedokazem dotycnej dvorit. Strasne kvoli tomu trpim.
Chcel by som sa opytat ludi, ktori mali podobne problemy ako ja, ci sa im z toho podarilo dostat. Pomohol vam psycholog? Nasli ste si partnera? Rad si vypocujem akekolvek rady, ktore by mi pomohli posunut sa dalej. Dakujem.

DontTell

Velmi podobne problemy, ako AsiTak mam aj ja. Nikdy som takisto nemal kvoli tomu priatelku. Nedokazem prejavit zene, ktora sa mi paci naklonnost - flirtovanie, jemne dotyky, nezavazna konverzacia a pod. je pre mna strasne tazke. Presne ako popisoval AsiTak. Mam vtedy v sebe blok, akokeby som sa hanbil prejavit city. Socialne zrucnosti minimalne vo vztahovej oblasti. Da sa tento problem riesit liekmi?

Innkia

ahoj, tvoj problem mi je celkom blizky, kedze aj ja som si dlho myslela, ze mam socialnu fobiu... tiez poznam pocit, ked trpis sam v sebe a nevies ako dalej. Rada by som ti pomohla, mozno len tym, ze spolu pokecame.. ak budes chciet, napis mi: innka@hotmail.sk,, budem rada, ak ti budem moct pomoct, mozno len tym, ze ti ukazem iny pohlad na tvoj problem:)
drz sa,,