Chorobné zhromažďovanie vecí

Táto diskusia patrí k článku: Chorobné zhromažďovanie vecí
Chorobné zhromažďovanie vecí

Chorobné hromadenie vecí (CHV) je pretrvávajúca ťažkosť zbavovať sa alebo lúčiť sa s rôznymi vecami, bez ohľadu na ich aktuálnu hodnotu. Správanie má zvyčajne škodlivý efekt – či už emocionálny, fyzický, sociálny, finančný a dokonca zákonný – pre zhromažďovateľa ako aj pre členov jeho/jej rodiny.

Fomo-8

Máme v rodine taký problém so zberateľstvom nepotrebných vecí zo strany môjho brata ktorý sa ešte zhoršil po smrti nášho otca..Ja si osobne veci kupujem ale to ma stálo nemalé peniaze.. Ale zase pre brata má hodnotu každá " haraburda " a obaja sa tolerujeme.. Lenže máme v paneláku jednu susedku ktorá môjmu bratovi dohovára že spoločné priestory musia byť prázdne a ja s mamou to vieme ale nechceme ublížiť bratovi " šokom " .. Trvá to dlho a môj brat má argument že pre tie veci žije a vyhadzanie by " neprežil " okrem toho sa lieči na schizofréniu a ja si myslím že musí sa niečomu venovať aj keď je to pozeranie kontajnerov a hľadanie starého elektra. Napokon aj ja žijem pre svoje kúpené veci..Ako to riešiť aby " bola aj ovca celá aj vlk sýty ? Ďakujem za každú radu