Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo je to láska?

aloveu

Láska je bytosť, ktorá prijíma utrpenie pre Vaše vlastné šťastie. Teda prijíma utrpenie, aby ste mohli byť šťastný.
Otázka: Kto to z Vás dokáže?
Odpoveď: Nikto z Vás to nedokáže, pretože neviete milovať, teda ste úbohí.

Takže Ježiš je Láska, pretože zomrel a naďalej zomiera za Vás... Boh je proste Láska, lebo Vám dovolí vybrať si Život, alebo Smrť.

Vo svete je toľko zla nie preto, že by to Boh takto chcel, ale preto, že to takto chcú ľudia, ktorí si vyberajú Smrť, ako svoj cieľ.

Kýčera

Nedá mi neuverejniť tieto slová na tému "Láska" - Láska znamená stráviť svoj život s niekym, koho by ste niekedy najradšej zaškrtili, ale neurobíte to, pretože by vám veľmi chýbal!

dalsi

diviak2015:

tie prirovnania nie su celkom trefne. Jastrab holubicu nezazenie, lebo sa nezivi tak ako ta holubica. Jastrab bude holubicu lovit, az ju ulovi a zozerie ju....

Tym klesne pocet holubic a zvysi sa pocet jastrabov.

Ale je tu jeden fenomen a to je mnozenie sa. Pocet jastrabov nemusi stupat, ak je narocnejsie vychovat ich. Zato take holubice sa mnozia v mestach jak potkany, ved stravy tam maju dost. Napriek tomu, ze je v mestach ich pocet velky, pocet jastrabov v mestach nerastie.

anjelik *

Diviak, ak spoločnosť, respektíve ľudia v nej, dospejú do štádia, že prestanú mať víziu, víziu toho lepšieho, krajšieho, spravodlivejšieho, čistejšieho a iba začnú konštatovať..je to len a len také, proste držať sa pri zemi, tak taká spoločnosť je už vlastne mŕtva. A tak si vyber, či sa postavíš na stranu života, kde život musí aj snívať o tom, možno dosiaľ nezažitom, alebo budeš pevne stáť na strane smrti, tej, ktorá všetko vidí tak prísne reálne a materialisticky a správne a presne...kde nie je absolútne žiadna odchýlka. :o) Práve odchýlka od *normálu* robí svet pestrým. Aj ty si odchýlka, len vieš, nezaškodí sa predsa len pozrieť na svet aj cez ružové okuliare..svet je potom taký mäkší a stále platí...čo vo vbútri, to aj vonku. Čím viac ľudí prejaví to príjemnejšie vo vnútri, tým viac sa toho zviditeľní vonku. ;o) To je tá láska, o ktorej ty vravíš, že je len výhodnosť a zištnosť...áno, je. Absolútne. Ale povedz, nemajú z toho úžitok všetci, keď sa svet stane krajším miestom a pre každého? Ako som ti už napísala..život vždy bude oportunistický, len je vhodné, aby tie výhody boli všesmerové.

diviak2015

neviem mam z viacerych pocit ze si to cele zbytocne idealizuju. naco preboha. ja sa na to pozeram asi tak ze vynechavam slovo laska lebo to ma take zbytocne idealizovane a romanticke az gycovite konotacie alebo sa niektorym spaja len s laskou partnerskou a to asi dost ludi potom pletie. ja sa na to pozeram ako na subor vlastnosti ktorymi nas obdarila priroda a su uzitocne. je uzitocne ak rodic lubi dieta, ak dieta lubi rodica, je uzitocne ak sa partneri lubia kvoli dietatu, ci potencialnemu, alebo uz narodenemu, je uzotocne ak ludia v komunite (pradavnej alebo modernej) spolupracuju, su si vzajomne napomocni. to vsetko su prejavy nejakych naklnnosti ktorych sme schopny vdaka vlastnostiam ktorymi nas obdarila priroda.
psychopat neschopny lasky a empatie je z evolucneho hladiska krok vedla. je to sice jedna z moznosti ako v zivote fungovat ale z hladiska evolucie nevhodna. dobrym prikladom je model evolucnej teorii hier jastraba a holubice od Richarda Dawkinsa. tu je nejake copy paste
Princip jestřába a holubice je metaforický model pro spolupůsobení dvou prvků. Pro zjednodušení řekněme, že existuje jeden druh, jehož členové mají charakter jestřába nebo holubice. Tento charakter se uplatní při nalezení potravy. Když se střetnou dvě holubice, tak si potravu mírumilovně rozdělí víceméně na polovinu. Když potká jestřáb holubici, tak holubici zažene a sám sní vše. Když ale potká jestřáb jestřába, tak se spolu utkají, vítěz dostane potravu a pár šrámů k tomu a poražený, ten může na následky zranění až zemřít. Když tedy v populaci bude hodně holubů a pár jestřábů, tak jestřábové budou snadno odebírat potravu holubům a jejich počet bude růst. Pokud však naroste počet jestřábů do velké míry, tak se bude stávat, že se střetnou dva jestřábi. A jelikož tyto střety bývají i smrtelné, tak tentokrát bude narůstat počet holubic – tady se dostáváme do začarovaného kruhu. Tento princip funguje a již byl dokázán na genové úrovni a je tedy jedním z řady možných interakcí mezi geny.

diviak2015

isteze netreba iba cakat ze dostanem ale treba vediet aj davat bez poziadavky mi to hned oplatit. ale partnerka by to mala napriek tomu vzdy nejak oplatit lebo ked ti to nebude oplacat to velmi rychlo zistis a laska ta velmi rychlo prejde...
obchodnicky vztah neuznavam ani ja a ani taky nemam na mysli. ale nezistna laska je skor taka idealizovana predstava o laske nez realita. ani ty jej nie si schpony. ovsem to neznamena ze ta laska musi mat obchodnicky charakter. bezpodmienecnu lasku cakaj jedine od rodica.

Delete 2

Láska je jediná nezištná vec na svete a za tým si stojím!

Ak sú ľudia sebeckí je to ok, nepoznám jediného, ktorý by nebol. A preto tvrdím aj napriek tomu, čo tu je písané, že je to ,,nezištnosť,, ,ktorá je tým hnacím motorom lásky.

Dokáže byť človek nezištný? Určite nie. Vždy má očakávania, no potrebuje sa naučiť ako dávať, tak aj prijímať, pretože ak jedna schopnosť absentuje tak to jednoducho ľudská bytosť nezvládne.

diviak2015

nezistnost moze byt nebezpecna tiez. clovek by mal mat hranice. nezistnost je fajn iba v tej podobe ze teraz ti pomozem alebo nieco dam a necakam ze mi to hned teraz nejak vratis, mozes inokedy v buducnosti, pride ta chvila. ale nemozes sa donekonecna rozdavat a uzivat si len dobry pocit a nic z toho.
sa netreba krmit vselijakymi iluziami o svatcoch. ani matka tereza nebola taka dokonala. v dalsom prispevku poslem odkaz na jeden dokument o nej. nasiel sa dennik v ktorom si pisala svoje pocity. donedavna sa nevedelo ze z toho nekonecneho nikam neveduceho pomahania bola psychicky unavena a dokonca mala pochybnosti o existencii boha. v podstate mala syndrom vyhorenia a krizu viery. samozrejme vsak bola len clovek...