Kamarát psíčkar, ktorý pracuje v Londýne mi napísal, že musí svojho psíka priniesť späť na Slovensko k rodičom, lebo s ním tam má problémy. Napísal aj aké. Neverila som, tak som troška hľadala na internete, či je to naozaj pravda. A našla som veľa článkov. U nás zatiaľ môžeme chodiť so psíkmi von, aj v mestskej doprave. Ale dokedy? Čo budeme potom robiť? Dáme ich všetci utratiť? Keď už aj v Čechách sú psi problém :-(
Máte radi psíkov? Čo s nimi budeme robiť?
Iste :) Ked si platim dane tak logicky ocakavam, ze budu pouzite na zlepsenie danej veci. Myslim, ze zakladatelka sa pytala na nazor predovsetkym psickarov, ktori o tejto problematike maju vedomosti a skusenosti. Sirenie nenavisti voci zvieratam len zamedzi normalnej diskusii.
Slobodna mne sa napr. nepaci tvoj podla teba hodnotny prispevok o 12:08 a nasledne zbytocny prispevok o 12:35.
-V prvom vyzdvuhujes prehorlivu lasku ku psom na ukor nasich deticiek a vlastnickych prav k nehnutelnostiam co sa neda prehliadnut. Jednoducho povysujes psov nad nase deticky, detske ihriska, sukromny majetok.
-Vsak to je chore, nemyslis?
V druhom sa neodovodnene do mna obuvas len preto, lebo mam svoj nazor. Ale kazdy mame pravo vyjadrit slusnou formou svoj nazor, nemyslis?
hanka9 ty musis nepretrzite rypat?
Ked nie si schopna pridat hodnotny prispevok k teme, tak sa radsej nevyjadruj.
Aspon ze v Londyne maju rozum, ked nie u nas.
Ano, tiez mam v poslednej dobe pocit, ze svet sa spikol proti psom a psickarom a to len kvoli ludom, ktori sa nevedia voci psom spravat, ci ich uz vlastnit, vycvicit alebo tych, ktori z nich maju strach. Pozorujem, ze tiahnu proti nim najma rodicia s detmi, akoby detom museli ustupit. To nie je sposob, naucte deti respektovat psov, ze nie su hracky, ktore si musia nechat sposobovat bolest a nezautocit. Kazdy tvor sa bude branit, to je predsa logicke.
Na druhej strane si ludia platia dane za psov, no ale co z toho maju? Ved pomaly clovek nema kam ist so psom, vsetko je to sukromny majetok, stavebny pozemok, orna poda, alebo tam chodia deticky, tak psy nemozu. Sa s nad nechceme vratit do predpotopnej doby, ked mal byt pes uviazany na retazi a to bolo vsetko.
Trapi ma skor ina vec, akoby par neprisposobivym jedincom museli vsetci okolo ustupit.
Ale veď ten jeho psík je dobrý, nikomu neubližuje. Len s ním už nemôže chodiť na prechádzky, nemôže ho vonku venčiť. A vôbec s ním už nemôže chodiť mestskou dopravou. Čo si si nepozrel ten link ktorý som tam priložila? Tam je ten dôvod spomenutý.
Nevie ich predať alebo darovať?
My máme tiež takého temperamentého psíka, fenku. Nemá toho až tak veľa na rováši. Raz mi skočila po krku, potom skočila na babku susedku... Veď takého psíka si možno vykŕmiť a dokáže potom poskytovať rôzne služby.