Kamarát psíčkar, ktorý pracuje v Londýne mi napísal, že musí svojho psíka priniesť späť na Slovensko k rodičom, lebo s ním tam má problémy. Napísal aj aké. Neverila som, tak som troška hľadala na internete, či je to naozaj pravda. A našla som veľa článkov. U nás zatiaľ môžeme chodiť so psíkmi von, aj v mestskej doprave. Ale dokedy? Čo budeme potom robiť? Dáme ich všetci utratiť? Keď už aj v Čechách sú psi problém :-(
Máte radi psíkov? Čo s nimi budeme robiť?
A ty si vo Veľkej Británii?
Tu kde som je vsetko ok. Ten clanok ma teda velmi nemilo prekvapil. Ludia bezne chodia so psami a to vsade. Ziadna diskriminacia. Velmi dufam, ze sa to neujme. A je tu aj dost velka komunita psickarov, co sa navzajom podporuju, su tu spolky a pod.
Neviem si predstavit, co by bolo keby to zacali obmedzovat....
sewie, ale veď tu keď sa človek za niečo postaví, tak hneď ho prirovnajú k Hitlerovi, lebo má radšej psov ako ľudí, alebo ho vyhlásia za rasistu, lebo nie je schopný akceptovať inú kultúru. A ako sa postavíš za svoje práva, keď ti to politikovia neumožnia a pri každom proteste ťa idú šupnúť do basy? Neviem, čo sa to s nami stalo.
Moireal, ty žiješ v zahraničí, ako to tam v tomto smere vyzerá?
nic sa nezakaze, ak si to zakazat nenechame...aj v tom clanku sa pisalo ze to nejaky konkretny autobusar ci konkretny hotel niekoho vyhodil...verim ze keby ostatni cestujuci ktori mali nazor ako ten clovek so psom otvorili usta, bolo by vsetko inak...ale my sme taki...drzat usta a potom sa cudovat kto nas k comu tlaci a kope a maximalne sa stazovat na fore v style "kam to ta spolocnost speje..."
Chori muslimi. Psy su tak uzasne stvorenia. Mali by sa od nich ludia ucit. Vzdy ked je v metre alebo elektricke psik, je tichucko. Obzeram si ho, usmievam sa a niekedy pohladkam. Zato umrncane deti v kocikoch mi pilia usi. Rodicia ich nechaju v pokoji kricat na celu elektricku. To mi uz pride akoby sa zakazovalo fakt vsetko, co skutocne robi cloveku radost.
Dakujem sewie, ale hanku9 si netreba vsimat, nakolko mi je jasny jej zamer. Kazdopadne o problematike kynologie a pravneho systemu sa budem bavit len s odbornikmi.
na margo ludi co radsej odmietli slepcov s vodiacimi psami namiesto toho aby sa postavili za ich prava len tolko ze su zbabelci a podaktorym je prednejsi zisk! nech sa nikto nehneva, ale preco by vycviceny pes nemohol cestovat hromadnou dopravou? ci ist d obchodu alebo aj kupelov-v bazene s ludmi sa kupat nebude!:))
ak sa vam nieco nepaci, postavte sa za spravnu vec a nehorekujte iba nad tym...
hanka9:), prosim ta, to snad nemyslis vazne! nic take slobodna nenapisala! podla ktorej vety prosim ta povysuje psov nad deti atd? iba konstatovala ze su velmi obmedzene miesta na vencenie...tak citaj s chladnou hlavou a neprehanaj, oki?:)...
co sa celej temy tyka-mali by sme prestat sirit paniku a hlavne davat sialene riesenia ako utracanie psov! otazka je postavena zle-nie co budeme robit so psami ale skor-co budeme robit aby sme nasli koncenzus...
milujem psov. Preto ich nechovám v byte ani v meste a žiadneho momentálne nemám. A keď ho budem mať, tak mi nejaké zákazy budú ukradnuté, lebo bude na mojom pozemku.
Hanka ty si poriadne trapna!! ked nemas rada psov tak naco sem lezies do tejto temy? pes je ovela dokonalejsi tvor ako clovek, ci sa ti to paci alebo nie. len bohuzial ma smolu, ze nevie rozpravat a je odkazany na ludi... :(
a ty si uvedomujes o co vlastne v tejto teme ide? islamisti sa tu idu roztahovat vsade so svojimi chorymi zakonmi a my ich mame posluchat... boze sa uvedomte ludia!! snad si nenechame este aj psov zakazat od tych zmrdov???!!!