Kliešť

Príspevok v téme: Kliešť
David1134

Dobry den, pred vcerom som mal kliesta pri kolene mol som ho tam max 8 hodin mal som to uz pri nom trocha cervene a nacecany nebol porusil som to ze som ho vybral krutenim tamponom s mydlom ale jak som 2 krat zakrutil hned vybehol von uz nezil teda aaspon som videl ze sa nehybe mam 15 rokov jak som ho vybral som to dezinfikoval mal som to cervene a este to stale mam ale uz viditelne menej mozem byt nakazeny ?

martinka27777

no on vypusti par sliniek a mas to :D na to mu staci ozaj chvilocka. to neustriehnes. comu ale ozaj nerozumiem je, ze nedavno mal priatel kliesta, ale on tam uz musel byt par dni, bol plosky a akoby uz mrtvy :D to sme nepochopili. co sa s nim mohlo stat? ale sice boli sme na chate a dost sme popili, tak moznoze aj z tej alkoholickej krvi sa ten kliest dopil :D

smoula

nemyslim si, ze je realne, aby clovek dostal boreliozu bez zakliestenia. mohla si ho mat a ani o tom nemusis vediet, odpadol ti, to uz nezistis.

mickainka

ked uz je tato diskusia tu obnovena, chcem sa spytat, ci niekto ma boreliozu aj bez toho, aby mal niekedy kliesta. mne sa to stalo a celkom to nechapem.