Dobrý deň, objednala som si tento produkt, nakoľko ,,vraj,, by mal podporiť chudnutie ale nikde som sa nedočítala ako sa to presne berie. Viem,že to mám brať dvakrát denne ale neviem či to treba rozmiešať s vodou, či to do seba hodiť a prípadne koľko vody treba na zapitie. Vďaka za skoré odpovede. Prípade ak mate s týmto produktom nejaké skúsenosti, tak sa s nami o ne podeľte. :)
ATP Carnitine 100000 spaľovač
*syti
akonahle zvysujes prijem na sladke, zvysuje sa aj chut na sladke. v mozgu sa po cukre aktivuje tzv. odmenovacie centrum - to je ako ked si kupis nieco pekne na seba a tesis sa z toho (tou odmenou je dobry pocit). je tazke sa branit sladkemu, ale skuste si dat k jedlam vela zeleniny - na dlhsie budete syty a ked uz sladke, radsej v ovoci ;-)
ale spalovace skutocne nefunguju. ani predtreningovky (tzv. pumpy), kreatin len velmi slabo a len u istej skupiny ludi. Takze sme opat pri tom istom - chudne aj pribera sa stravou.
karnitin sa neoplati kupovat, par ludi sice reportuje akesi nabudenie pri cviceni (zazil som to aj ja osobne), ale spalovaci efekt nebol realne pozorovany, pokial viem.
zniz prijem hlavne jednoduchých sacharidov a ucinok to bude mat o dost lepsi (a este usetris)
odpovedam ...može byt, ako som pisala, možno je to cele len o psychike a čiste placebo, človek ma pocit že to bude fungovat a nabudi ho to :)
ale hovorim, ten chrom mám pocit, že mi skutočne potlačal chut na sladke, odkedy uz taketo veci neuživam znovu som tak trochu prepadla sladkemu ..neviem
z medicinskeho hladiska to vobec nefunguje ;-) opytajte sa akehokolvek lekara. suvisi to s mitochodnriami a prostredim okolo nich. karnitin sa do bunky nema ako dostat. spalovace su na nic. tuk sa pali len a len stravou. termodynamika nepusti. vyhadzujete peniaze na neucinne suplementy.
Dobrý deň,
ja som skúšala L-Carnitine 50 000 aj 100 000. Ono to funguje na takej báze, že netreba to nutne brat 2x za den ale najma pred nejakou fyzickou aktivitou. Napr. som si to dala ráno nalačno, a potom navečer ked som išla do fitka alebo behať (pol hodinu pred).
Ťažko povedať, či to skutočne pomáhalo, bola som z toho trochu viac nabudená ale neviem či to nebol len placebo efekt, možno aj bez karnitinu by som na tom bola podobne :)
Najlepšie je si kupit ten karnitin už aj s chromom, nakoľko chrom utlmuje chut na sladke, s tým mám skutočne dobru skusenost. Ked som ho uzivala, vobec som nemala pomyslenie na nejake sladkosti, koláče, zákusky, dokonca na svadbe som nespachala ziadne prehrešky, jednoducho som nemala chuť :)
No a čo sa týka sposobu užívania, ja som to nemiešala s vodou, kupila som si ho v tekutej podobe a bola k nemu odmerka do ktorej som to naliala a proste vypila.
Prajem, aby ste s nim mali dobre skúsenosti, ale myslím, že bez dostatočnej fyzickej aktivity Vám nepomože vobec, treba sa zaťať a zmenit trochu jedalniček + pohybovat sa :)
Pekny den