Ahojte, potrebujem radu, váš názor. Už +/- 3 týždne sa s priateľom nerozprávame. Pohádali sme sa, nešlo o nič vážne. No on sa urazil a nie je to prvýkrát. Kedže to robí pravidelne povedala som si, že už sa nebudem ponižovať a oslovovať ho ja prvá. Ja sa urážať neviem, radšej si veci vydiskutujem a fungujem ďalej. No on zaryto mlčí, vždy! pre každú hlúposť, maličkost. Mne príde urážanie sa ako citové vydieranie. Čo si o tom myslíte? Oslovovať ho prvá už nechcem, ale on sa asi nezmení, a to aby sa zamyslel nad sebou neurobí. Ako by ste to riešili vy? Je to normálne? Ako sa mám zachovať ja? Ďakujem za váš názor.
Komplikovaný priateľ
Delete, kazdy clovek je v nejakej miere manipulator, lebo nikto nevie 100%ne naplnat svoje potreby tym zdravym sposobom. Od deti po starych ludi. Vsetci. A mas pravdu, ti ktori najviac manipuluju, su najviac nestastni.
Nakoniec sa stavim, ze ked vsetci odideme z tohto hmotneho sveta, vsetko bude nakoniec uplne inak, ako sme si to vdaka svojmu obmedzenemu pohladu jedneho cloveka mysleli.
Ale je rozdiel, ak clovek vedome manipuluje a vie, ze tym ublizuje a niekto kto si manipulaciu neuvedomuje.
Ten, kto si ju uvedomuje, nebyva zvacsa velmi uspesny a ten kto nie, ten sa dusi vo vlastnej stave. A to je mozno aj pripad priatela zakladatelky. Ale ak sa s nim naozaj neciti dobre a ma pocit, ze vsetko ide len z jednej strany, potom naozaj len ukoncit alebo aspon teda mu pocitit ze svoje nestastie nezazenie tym, ze bude robit aj druhu osobu nestastnu.
Veľmi zvláštne príspevky... Sám som manipulátor, no dokážem túto vlastnosť využívať vo svoj prospech. Ak to niekto neovláda je veľmi zle. Napíšem to asi takto 90% vlastností hovorí, že je to tak ako píšete ale čo ak je to pravý opak? Čo ak tú ,,chybu,, vo vzťahu robí práve zakladateľka? Svet nie je čiernobiely a nemusí to byť zrovna manipulátor len nešťastný chlapík pod papučou.
Prečo hneď utekať z takéhoto vzťahu...Nedá sa opraviť? Sme všetci len za tie jednoduché riešenia? Za vzťah a jeho fungovanie môžu vždy obaja partneri a to rovnakou mierou! Čo ak je to úplne inak?
Viem, aké ženy sú a ako sa v takýchto situáciách správajú...ono často je lepšie byť ticho, aby človek neprilieval olej do ohňa. A ak viazne komunikácia pri kríze tak s ňou treba niečo robiť! Pretože tam neviazne len komunikácia ale xy ďalších skutočností od dôvery cez lásku až po porozumenie a pochopenie.
Nie všetko pokazené treba zahodiť či vymeniť za nové a neexistuje na svete uniformita.
V živote stretávame len dva druhy ľudí a to tých, ktorí nás učia a tých, ktorí nás zrkadlia...
...popremýšľaj nad tými druhými...
Teraz ta to trapi a o je uplne pochopitalne. Ale skus si hovorit, ze je to mozno skola zivota, mozno si sa naucila nieco, co ti neskor pomoze vcas identifikovat podobynch ludi vo svojom okoli. Takto sa clovek stava skusenym a mudrejsim. No a zaroven si povedz, ze dobre ze si na to prisla uz teraz. Mozno by si stracala s nim este viac casu. Ty si sa poucila a posunies sa vpred, on mozno uviazne vo svojom pocite dokonalosti a neposunie sa ani o krok. Vela stastia
vebe mas uplnu pravdu, ja som sa stale zamyslala ci som naozaj neurobila niekde chybu - a to je zly pristup, uz som si to vsetko uvedomila! nenecham sa manipulovat, vydierat, ... clovela len mrzia tie stratene roky a ze venoval energiu cas a lasku niekomu kto si to nevazi
No presne, on chybu v sebe nevidi a nikdy vidiet nebude. Naopak, takymto sposobom navodzuje v tebe neustale pocit, ze ty si ta co robi chybu, ty sa musis snazit. To su manipulatori. Ty aby si sa stale zozierala. Vies ake polahcujuce by bolo pre teba, keby si sa z tohto celeho oslobodila. S takymto clovekom sa nikdy neposunies dalej a okrem toho si neviem predstavit riesit s nim realne a vazne problemy co zivot prinasa, deti, choroby, rodicov a co ja viem co.
je to ťažké, celý život sa ustupovať nedá, a ružové okuliare som už z tváre zložila, sme spolu už nejaký ten rok, ale teraz mi to všetko dochádza, ako sa správa, čo robí, a uvažujem nad tým, čo chce tým dosiahnuť a, že takto sa do budúcna žiť nedá, ale on chybu v sebe určite nevidí
Urazit sa a mlcat je vzdy lahsie ako hladat cestu ako problem vykomunikovat a ist dalej. Je to jeho nastavenie, ze ty sa mas snazit a on bude taky laskavy zacne sa s tebou rozpravat. Toto su ludia s ktorymi sa neda dlhdobejsie normalne fungovat, clovek uviazne kvoli kazdej blosti a neposunie sa dalej. Ty sa budes snazit a on bude vzdy urazeny a ani ho len nenapadne, ze na komunikaciu su vzdy dvaja. Podla mna nohy na plecia a bez od neho co najdalej. Jeho problem, ked je urazeny,zivot ide dalej. Na tvojom mieste by som sa nesnazila sa s nim udobrovat. On sa v tom mozno vyziva aky je urazeny a ako sa ty mas snazit. Pan urazeny bude velmi v soku, ked zisti ze ho mas v pazi a zisjes si v pohode dalej a neriesis ho. To presne by si mala urobit.
nohy na plecia a bez co najrychlejsie
ahoj moja zazila som si nieco podobne a odporucam ti utekaj kade lahsie lebo casom to bude len horsie....s takou povahou nenabojujes nic...moj nazor
ahoj moja zazila som si nieco podobne a odporucam ti utekaj kade lahsie lebo casom to bude len horsie....s takou povahou nenabojujes nic...moj nazor