Hladam kamarátku bulimičku čo bojuje a nevie prestať

Príspevok v téme: Hladam kamarátku bulimičku čo bojuje a nevie prestať
scherry

mám 26 rokov som v tom len 3 mesiace a už sa mi to vymklo z pod kontroly :( najprv to bolo raz za tyždeň, potom raz za deň a teraz aj 3x denne... snažím sa prestať. Vždy si poviem už od zajtra,... potom od Pondelka...

Je to začarovaný kruh a nemam sa komu zdvoveriť ani sa o tom porozprávať.

Som zdeptaná, slabá a bez chuti čokoľvek robiť.

Ak je tu niekto s rovnakým problémom rada si vymenim kontakt na niaku obojstrannú podporu :)

aknud

Ahoj Mia@L,

nemám na teba mail, na ktorý by som ti napísala. Volám sa Danka (28 rokov). Sama som mala problém so stravou a váhou, pravdepodobne mentálna anorexia. Pokojne mi napíš: dana.kolenicova@gmail.com. Začínam sa stretať s ľuďmi, ktorí majú tiež poruchy príjmu potravy (anorexia, bulímia). Práve dávam dokopy i diskusiu alebo prednášku s diskusiou, ktorá sa má týkať stravy a týchto chorôb.

Pekné sviatky prajem.

Danka

aknud

Pekný večer všetkým,

volám sa Danka a som z Trnavy. Sama som mala problém (mentálna anorexia), veľká podváha. Nevedela som si s tým rady. Mám kamaráta, priateľa, motivátora, poradcu, ktorý ma z toho dostal. Hocijaké poruchy príjmu potravy, psychiku.. - dokáže reálne pomôcť a nevzdá to, kým sa problém nevyrieši. Tak píšte.

A ešte druhá vec: Momentálne chcem v Trnave zorganizovať diskusiu týkajúcu sa tejto oblasti pod názvom Nevládzem. Tak ak chce niekto pomôcť i pri nej alebo prísť, píšte.

Gima

Stredomorská (krétska) diéta

Krétska diéta je plná olív, chleba a vína. Vedci sú presvedčení, že tento spôsob stravovania je cestou k dlhovekosti.

V porovnaní s ostatnými národmi vraj majú Kréťania najnižšie percento smrtí v dôsledku srdcovocievnych chorôb a niekto-
rých foriem rakoviny. Navyše, je plná dobrého jedla, jednoduchá, ale noblesná.

Krétska diéta v praxi:

Základom diéty je olivový olej, ktorý nahrádza ostatné tuky v potrave a tvorí jednu tretinu všetkých kalórií, ktoré človek prijme. Podáva sa v surovom stave. Dôležitá je aj jeho kvalita, panenský alebo extra panenský olivový olej je bohatý na nenasýtené tuky, ktoré sú výborným prírodným antioxidantom, teda prostriedkom boja proti rakovine.
Krétska diéta je tiež veľmi bohatá na chlieb, obsahuje až trikrát viac chleba ako prijímame my. Ide však iba o celozrnný chlieb. Do stravy pridávajte čo najviac zdrojov z rastlín: ovocie, zeleninu, chlieb, strukoviny, orechy a semiačka. Denne by ste mali zjesť 7 – 10 porcií zeleniny.
Hydina a ryby tvoria len malú časť menu. Červené mäso by ste do stravy mali zahrnúť len jedenkrát do týždňa.
Sladké nie je povolené, nahrádzajte ho však ovocím.
Zamerajte sa na síce malé porcie, ale kvalitného jedla. Odporučená kalorická dávka je 1 800 – 2 000 kalórií, z čoho 20 - 25 % prijímajte ráno, 45 - 50 % na obed a okolo 30 % večer.
Červené víno je dovolené pri hlavnom jedle, denná dávka by však nemala byť vyššia ako jeden až dva poháre pre muža alebo jeden pohár pre ženu. Pite veľa vody, bylinkových čajov alebo riedených ovocných džúsov.
Limitujte tiež syry, jogurty a týždenne by ste mali zjesť maximálne 4 vajcia.

hlp3

ja mam bulimiu uz skoro 2 roky. Dokazem vracat aj 8 krat denne. Pomoooc. Rada by som bola nejakej kamaratke mail lnatova13@gmail.com

hlp3

ja mam bulimiu uz skoro 2 roky. Dokazem vracat aj 8 krat denne. Pomoooc. Rada by som bola nejakej kamaratke mail lnatova13@gmail.com

Mia@L

Ahojte. Mám 22 rokov a drží ma to už dva roky. Boli fázy kedy som to dokázala na krátku dobu ovládať ale aj tak som do toho vždy spadla. Neviem ani ako to začalo. Teraz to robím pravidelne každý deň. Či u priateľa, či v škole proste všade. Som bez chuti robiť čokoľvek. Mala som koníček -tanec- a ani to ma už nebaví, teda skôr nemám energiu. Prosím potrebujem pomoc ja už naozaj nevládzem.

lienka4

Ahoj,

taktiež som si prešla bulímiou, a teraz sú to už takmer dva roky, čo som to prekonala. Ak by si ty (alebo aj iné baby) chcela pokecať, podporiť, možno s niečím pomôcť (skúsenosť, rady), kľudne ma kontaktuj na maily pppBulAno@gmail.com