Slabofialové sfarbenie brúška nechtov. Aká je pričina?

Kýčera

Zabudla som Ti napísať, že okrem cievneho problému a anémie, môže za tým byť metabolická porucha, reumatizmus,...

Kýčera

Martinuška, máš problém s prekrvovaním, veľa žien tým trpí. Vyhýbaj sa ochladzujúcim potravinám - studené, zmrlina, citrusy, surové ovocie a zelenina,... ale konzumuj potraviny, kt. Ti telo zohrejú - čili, zázvor,...Nohy aj ruky strč do horúcej vody, daj teplé ponošky, rukavice, precvičuj a masíruj ich, vyhýbaj sa chladu, studenej vode. Ak si doteraz nemala studené končatiny a objavili sa v súvislosti s tými nechtami, vyhľadaj lekára. A tiež vtedy, ak by sa k tomu pridružili aj iné symptómy, začali by bolieť, nastali zmeny farby,... Začneš u obvodného, kt. sa pozrie, či nie si anémická,...stav vyhodnotí a pošle za odborníkmi. Veľa šťastia!

Martinuška

Ďakujem Ti veľmi pekne. Budem informovať. Snáď, všetko bude a je okej.
Ozaj, čo si sa pýtala na to, či nemám studené nohy.
Tak ono, mám studené nohy aj ruky, až ,,ľadové,,.
Nerozumiem tomu. Máme tu teplo.
Dobre som oblečená.

Kýčera

Nemáš za čo. Pozoruj farbu nechtov, vyskúšaj, čo som Ti poradila, sleduj zmeny zdravotného stavu, zapoj svoje pozitívne myslenie a vieru a ak sa ich farba nezmení, radšej sa choď poradiť s lekárom. Prajem Ti, aby Tvoje nechty dostali rozum a už zajtra nadobudli zdravú farbu.

Martinuška

Dobre. Ono to prejde si myslím, stačí myslieť pozitívne a hlavne veriť si.
Aj tak ďakujem Ti za rady. Keby niečo vážne tak niekam zájdem.

Kýčera

Tykaj, začni cvičiť prstami na rukách, aby si krv rozprúdila, daj si masáž chrbta, ruky, mala by Ti pomôcť aj s tým "mravcami" a stav sleduj. A ak to chceš riešiť s lekárom, tak začni u obvodného, ten sa Ti na to pozrie, urobí čo treba a v prípade potreby pošle na ďalšie vyšetrenia.

Martinuška

Spozorovala som to len včera. A je to tak ako som poslala fotografie. Neviem, ja len dúfam, že všetko ok. Možno len zbytočné robím paniku, ale v prvom rade ďakujem vám za radu, info.
Snáď sa to do niekoľko dní zmení. Ak nie, tak neviem, existuje nejaký lekár, alebo niečo, aby sa na to pozrel?

Kýčera

Nechty a ich farba odzrkadľujú našu fyzickú a duševnú kondíciu v súčasnosti i v čase ich rastu a tá je ovplyvnená zmenami stravovania, aktivitami,... Nevidím na to dobre, ale zdá sa mi, že máš celé nechty len fialove/namodralé, bez bledého, či ružového pásika, ale ak by to tak nebolo, ozvi sa. Fialovú farbu spôsobuje chlad a blokáda krvi, cievy a krvné kapiláry sa sťahujú, nastáva zhoršenie prekrvovania. Krv treba rozhýbať, pomôže Ti masáž. Ak by boli namodralé, potom Tvoje pľúca trpia nedostatkom kyslíka, je potrebné začať s ich posilňovaním.

lombardo1981

Príčin fialového či modrého sfarbenia končekov prstov je viacero. Môže ísť o zhoršenú schopnosť organizmu adaptovať sa na studené prostredie (alebo inak povedané precitlivenosť na chlad), ďalej je to príznakom nedostatočného prekrvenia z akéhokoľvek dôvodu, niekedy je to príznak u DM či lupuse a napokon môže ísť o Raynaudov syndróm.
Raynaudov syndróm môže (ale nemusí mať) tri štádiá. Prvým je bledosť v dôsledku neprekrvenia, nasleduje modré sfarbenie kvôli zastaveniu sa neokysličenej krvi. Posledným štádiom je červené sfarbenie pre roztiahnutie ciev. Počas zmeny farby je prítomné aj znecitlivenie, mravenčenie, bolestivosť či opuch.