nemozem teda ani jogurty...a nechcem brat stale tie z lekarne...beriem vela liekov, nechcem dalsiu chemiu...a ide to aj do penazi
Prirodne probiotika.. mam alergiu na mlieko
vedeli by ste aj mne cosi poradit? ja mam alergiu na bielkoviny kravskeho mlieka... takze obcas si kupim kozi/ovci jahodovy jogurt, ale je dost drahy takze to len obcas, mlieko pouzivam sojove - mandlove, kokosove...nemozem syry..tvaroh..
To iba kvôli tomu že si písala veľkými písmenami :D
To si dúfam, žartovala? Vonkoncom Tvojej poznámke nerozumiem, môžeš mi ju vysvetliť, prosím? Vďaka.
Nemusíš na mňa kričať!
Shayleen, ak zo sójového mlieka, tak o.k., len nesmie byť alergická aj na sóju. Laktofree = bezlaktózový, ale ona nemá laktózovú intoleranciu,teda neschopnosť tráviaceho systému spracovať mliečny cukor - LAKTÓZU. Má ALERGIU na mliečnu bielkovinu - KAZEÍN a to je podstatný rozdiel.
Môže sa robiť aj zo sójového mlieka ;) a existuje aj laktofree mlieko
Inulín je rozpustná vláknina. :)
Shayleen, túto hubu môže, len načo by jej bola, keďže k výrobe potrebuje mlieko, na kt. je ALERGICKÁ!
Nesmie ani kozie, ani ovčie mlieko, ale to, čo odporučila Lombardo áno, vrátane tých sójových produktov. A podporiť ich rast tiež treba-Lombardo, ja by som len dodala, že to musí byť rozpustná vláknina - Psyllium, ...A kým som to stihla odoslať, kočky, vy ste problém vyriešili.
http : // www . mojezdravie . sk / tibetska - kefirova - huba /
Bez medzier!