Ahojte. Cítim sa byť iná ako zvyšok ľudí od malička, hľadala som všelijaké diagnózy ale ani depresia, ani maniodepresia ani sociálna fóbia na mňa nesedeli úplne. Ani sama neviem či som extrovert alebo introvert, pretože všetko záleží od toho, ako sa cítim, aká je naokolo atmosféra, do akej miery sú mi ľudia s ktorými momentálne trávim čas sympatickí a pod.
Potom som objavila články o HSP (highly sensitive person), tu je niečo v češtine ganjabos.wix.com ..
Skoro všetko sedí na mňa...Keď som šťastná, tak som štastná až tak, že to niekedy nie je príjemný pocit, nedokážem sa na nič iné sústrediť, taktiež smútok, aj keď kvôli banalitám ( aj keď si poviem, že je iracionálne nad niečím takým smútiť, nefunguje to) prežívam strašne intenzívne.. Neviem ovládať svoje emócie, ľahko sa rozplačem, kedysi som sa nedokázala s nikým ani pohádať, pretože som začala revať ako malé decko. Ak sa ľudia okolo mňa cítia zle, hneď sa to prenáša na mňa. Veľa vecí si beriem osobne AJ KEĎ VIEM, že nie sú pravdivé, ale raní ma ak si niekto myslí neičo zlé.
Pritom so sebavedomím problém nemám, nemyslím si, že sa podceňujem, že nepoznám svoje kvality a pod. Len na všetko reagujem oveľa viac ako väčšina ľudí...
Taktiež rada trávim čas aj s inými ľuďmi, vyhľadávam ich, mám rada zábavu ale málokto mi skutočne \"sadne\".
Už ma fakt nebaví meniť emócie tak intezívne počas celého týždňa, strašne ma to vyčerpáva, nedokážem vždy popritom vykonávať aj svoje povinnosti, prekonávam sa ale je strašne nepríjemné.
Nájde sa niekto s rovnakým \"problémom\", možno si budeme vedieť pomôcť navzájom alebo aspoň budeme vedieť, že v tom nie sme sami :)