Dobrý deň,
s priateľom sme spolu 8 mesiacov a doteraz náš vzťah fungoval bez problémov.
On už poznal mojich rodičov, zhodli sa, nemajú spolu ani najmenší problém a ani moji rodičia nemajú nič proti nemu.
V sobotu ma predstavil on svojim rodičom a problém nastal až tam. On mi nikdy nepovedal, že sú Židia a prísne dodržiavajú väčšinu zvykov. Nemám nič proti nábožensky založeným ľuďom, ale niektoré ich zvyky sú mi jednoducho cudzie a neviem či by som sa im vedela prispôsobiť.
Rodičov má veľmi zlatých, ale jeho stará mama, ktorá žije s nimi na mňa dosť tlačila už teraz, aby som sa im prispôsobila a dala mi najavo, že bez toho to nepôjde. Jednoducho neviem ako sa tam mám správať.
Včera som mu povedala, že mi to mohol povedať už predtým, lebo som sa cítila trápne a on mi len odvetil, že je to ich bežný život. Jemu to bolo čudné, že som očakávala, že mi aspoň o niektorých zvykoch povie predtým ako spoznám jeho rodičov, lebo inak som tam stratená.
Stretol sa už niekto z vás s podobným problémom? Ako ste ho riešili? Ďakujem za všetky odpovede.
Náboženský problém vo vzťahu
Nie, nikdy mi ani len nenaznačil, že je Žid. Keby mi bol aspoň len niečo povedať, tak tam nebudem ako z iného sveta, ale takto mi to bolo maximálne trápne.
Nič intímne sme ešte medzi sebou nemali, takže odtiaľ som to nemohla vedieť.
Snažia sa ma tlačiť na spôsob ich stravovania, taktiež ma stará pani napomínala ak som chcela niečo spraviť, lebo vraj oni v sobotu nič nerobia. Povedala mi, že ak budem chcieť žiť s nimi, teda medzi nimi tak sa im musím prispôsobiť.
Rodičia sú o.k., čo som si všimla, tak zvyky skôr dodržiava jeho otec.
Jemu sa to vôbec nepáči, že som sa k tomu postavila tak, že mi mohol o tom povedať ešte predtým ako som sa stretla s ich rodičmi. Doteraz sa neprejavoval, ale už včera mal "čudné" narážky na iné náboženské skupiny a ľudí, ktorí žijú odlišným spôsobom života.
Mali ste uz nieco intimnejsie medzi sebou? , lebo tak by mal mat obriezku ak teda vsetko tak prisne dodrziavaju nie? Tak si mozno myslel, ze ti vies aj bez toho aby ti to musel hovorit.
A ak nie, tak sa mozno len hanbil. Kazdopadne, snaz sa to akceptovat ale urcite ak to ty tak osobne necitis, nemusis sa tvarit, aka sa z steba stava zidovka:-D , a ak by zacali do teba rypat, tak im rovno vysvetli, ze je to pekne, ze takto vyznavaju vieru ale, ze ty to tak jednoducho necitis a nemienis to menit. ( ak to tak samozrejme naozaj nechce)
a jedine im neurob nejake bravcove na obed ak ich pozves ku tebe a myslim, ze by malo byt vsetko v pohode:)
Chybu urobil najma tvoj priatel, ktory ti za 8 mesiacov nebol schopny povedat, ze su zidia. To ako nepovazoval za dolezite? Ci on nevyznava tu istu vieru? Nuz, nechcela by som byt v tvojej kozi, prist k niekomu a zazit taky sok :D A babku si nevsimaj, pokial sa do toho nestaraju rodicia, ak ti nic nepovedali oni, ber staru mamu ako neskodnu.
Pises vsak, ze prisne dodrziavaju niektore pravidla...a budu schopni ta aj oni prijat, ci len vsetko bude o tom, aby si prijala ty ich? Lebo pises len o tom, ze ty sa im mas prisposobit a o tom musel vediet aj priatel, ze to ich rodina pozaduje....Preto nechapem, preco si nenasiel zidovku...No nic, ved napis cosi blizsie k tomu a budeme "mudrejsi"
O akých zvykoch hovoríš? V čom na teba tlačila priateľova stará mama?