Ako zmenšiť strach z gynekologa

Príspevok v téme: Ako zmenšiť strach z gynekologa
karoline54

Ahojte, idem tento týždeň prvýkrát na gyn. prehliadku, ešte som unho nebola, mám už nad dvadsat, ale mám hrozný strach, preto som navstevu dlho odkladala. Už kvôli tomu strachu tri dni nespim, je mi pri pomysleni na to na vracanie, nemozem jest..Hanbim sa byt hola pred cudzim clovekom a taktiez mam urcite problemy a velmi sa bojim, aka bude diagnoza..Viete mi poradit nejaky volnopredajnypripravok, ktory by ma "utlmil", aby som nebola taka nervozna a nebilo mi tak srdce a pod.? Dakujem za vsetky typy.

NatáliaN

Pred prvým gynekologickým vyšetrením bola na tom asi každá z nás rovnako.
Pokiaľ si nájdeš dobrého lekára, tak svoj strach prekonáš už pred vyšetrením, lebo jednoducho ti ho pomôže prekonať on. Určite nebudeš pred ním holá, obleč si buď sukňu, alebo dlhšie tričko a bude to o.k..
Ja som mala roky toho istého gynekológa, bola som s ním spokojná a po 5 rokoch sa z neho stal môj svokor a to bolo za tým ešte trápnejšie.

sewie

hlavne je vybrat si dobreho lekara-na odorucenie znamych ci popripade recenzie z internetu.

ked vies ze je to dobry doktor, nemas sa coho bat. je to lekar ako kazdy iny. je to profesional a na intimne partie pozera ako na hocijaku inu cast tela.
je to divny pocit ked dovolis cudziemu cloveku aby sa "tam" pozeral ale proste nad tym moc neuvazuj, nerozoberaj to...oblec si nejaku siroku suknu, aby si si neprisla naha a bude to ok. keby ti bolo nieco neprijemne, normalne mu to povedz, bude to akceptovat. ja som si teraz vybrala velmi dobru gynekologicku. je maximalne ohladuplna a prihliada na pocity pacientok...a ani som sa nenazdala a bola som z ordinacie vonku:).
proste nad tym moc neuvazuj, chod tam a ani nebudes vediet ako, budes vonku:)...na ukludnenie vraj pomaha voda s citronom, ci cukrom...kup si nejaky caj na nervy...a niekedy pomaha si proste strach priznat, akceptovat ho a to ta paradoxne ukludni:)

[zruseny37]

Uvedom si, že on už videl tisícky žien a je profesionál, čiže akonáhle ti dokončí prehliadku, na rade je ďalšia pacientka. Rozumiem, že nasvietené intímne miesta a pohľad cudzieho človeka nie je najpríjemnejší, ale tu ide o tvoje zdravie. Diagnózy sa neboj, na to je tu on, aby pomohol. Väčšina z nás má strach pred prvou prehliadkou, ale aj moja osobná skúsenosť je, že doktor bol veľmi milý, ohľaduplný, všetko pekne vysvetľoval a odchádzala som s dobrým pocitom, oveľa lepším než kedysi od zubára...

Kýčera

Strach je tu nato,aby si ho prekonávala,všetci máme/mali sme väčšie,či menšie strachy.Rozumiem Ti a chápem Ťa,veľa žien má s týmto problém, budeš sa musieť ale premôcť.Ak Ti vadí to,že je to muž,nájdi si ženu.A v lekárni Ti už niečo na prírodnej báze ponúknu.Držím palce!