Pribratie pri liečbe

Klaricka

Veru na toto ja neviem odpovedať, pretože nemam osobnú skúsenosť, lebo sa neviem na to odhodlať :(
Snahy teda boli, ale nič z toho.

ukulalula

A ešte som zabudla povedať, že nemám až takú podváhu, pretože som v podstate ešte len v začiatkoch PPP a nechcem aby mi to už prerastalo cez hlavu. Na 167cm mam 49kg.

ukulalula

Napísala si to naozaj veľmi dobre :) Treba sa mať rada taká aká som (aká príp. budem). Jednoducho sa prijať inak asi ozaj nastane stav, že ak priberiem znovu sa budem snažiť to "zhodiť" dolu.
Ak by som pribrala takých 6 kíl, tak to sa dá v pohode prežiť. Ale musím sa pripraviť na to, že to kludne môže byť i oveľa viac, ale neviem za aký čas. To sa uvidí.

lombardo1981

Osobná skúsenosť je tá, že pokiaľ liečbu berieš zodpovedne, tak priberieš. Aj pri anorexii, aj pri bulímii. Podstatnejšie je, ako budeš to priberanie akceptovať, či ho vlastne budeš ochotná akceptovať a či tie nabraté kilá po "liečbe" zase nezhodíš. Mám skúsenosti, že ak áno (a ak aj zostane strach z pribratia), tak babenka, žiaľ, skôr či neskôr, do toho znovu spadne.
Nesústreď sa na to, koľko môžeš pribrať. Ale na to, ako začať mať rada svoje telo také, aké je. Trebárs aj s tými kilami, ktoré naberieš počas "liečby".
A aký nárast hmotnosti si momentálne ochotná tolerovať?

ukulalula

To čo píšeš, viem všetko veľmi dobre. Ja som chcela len osobné skúsenosti. Ale vďaka aspon za to, že niekto reagoval.

lombardo1981

A ktoré číslo bude pre teba ešte akceptovateľné? A od ktorého budeš mať hmlu pre očami a ktoré ti bude neustále vŕtať v hlave a predostierať ti nenápadnú stopku "toľkoto pribrať nemôžem"? 5, 10, 15, 20, 25?
Informácie sú dvojsečná zbraň. Chceš sa vďaka nim pripraviť, ale napokon ťa môžu stiahnuť dolu. To isté je aj s vážením, meraním sa, prezeraním v zrkadle či natiahnutie "rifiel-skúšačiek".

ukulalula

Aby som sa pripravila. Viem, že je to individuálne, no predsa. Ukludní ma to ak budem mať približnú predstavu. Takto si môžem predstavovať aj prehnane +50kg. Vôbec nemam predstavu o tom ako je to.