Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako ziskat respekt u chlapa?

Príspevok v téme: Ako ziskat respekt u chlapa?
anjelik999

ahojte,
mojim problemom je to co som zazila v kazdom vztahu:
- nedokazem si u chlapa vybudovat respekt, povedal mi to aj moj ex aj terajsi frajer, ze som na nho velmi dobra a ze si to sam priznava ze to niekedy zneuziva....
- nedokazem mu povedat ze s nim nechcem spat, ale vzdy to urobim lebo si podvedome myslim ze ho sklamem alebo ze ma nebude chciet :( sex s nim je dobry, ale stale mito je proti srsti kedze niesme svoji, za kazdym mam vycitky ked to spravim,.... potom si vsimam ci mi ovie ze ma lubi atd.
- pretsal mi hovorit ze ma lubi, a vcera mi povedal ze on ma lubi , ale ze mi to nepotrebuje hovorit, ze ja to viem ze ma lubi...
- povedal ze keby sa mi on neozval ta vie zarucene ze ja dobehnem a ze sa ozvem...
- prostee je si mnou isty
- vcera som sa s nim o tom rozpravala a povedal mi ze som velmi makka, ze mu vsetko dovolim,
- v minulom vztahu so mnou moj ex zametal, nevazil si ma , ked sme sa stretli po dvoch rokoch povedal mi o mne vlastne to iste, ze som bola na nho velmi dobra, nezasluzil si ma , lebo sa ku mne spraval zle, aj ked sme boli spolu 5 rokov a lubil ma ...
- ja po nociachplacem a jemu to je jedno , aj mi to povedal ze mu to je vsetko lahostajne
- na koniec rozhovoru povedal ze uz budedobry a ze ma lubi ale ze to uz nikdy nebude take ako na zaciatku vztahu, lebo to je vzdy tak ze na zaciatku vztahu je ten vztah cukrovy.....

chcem zachranit nas vztah a necittit sa stale ako chudera , co nic nezmoze , len musi pocuvat... ale ako? je to vo mne, stale chcem len dokonaly rozpravkovy vztah, byt dobra a vobec sa mi to nevyplati, stale sa to obrati proti mne, .... ako mam byt zla zena co ju chlap respektuje?

- za chvilku odchadzam na letnu brigadu na 3 mesiace s partiou prec, dufam ze sa nejak spametam a priucim ako byt trosku respektovanou :(
- nechcem sa s nim rozist lebo chyba je pravdepodobne vo mne, opakuje sa toiste co v minulom vztahu ....ziaden respekt, nic, ja len stale cakam cakam kedy zavola, nevola, ja mu zavolam a on sa mi do ksichtu smeje ze ci som nemohla vydrzat :((((

dvojpes

respekt si u chlapa vybudujes tak, ze budes pre neho zaujimava, budes mat nieco, co bude pre neho lakave.

a hlavne necakaj, ze ked budes na ludi (muzov) dobra, tak za to nieco ziskas. takto to nefunguje.
to nie je obchod.
ak chces byt dobra, bud taka, ale necakaj za to nejaku odmenu.

ludia nie su povinni dodrziavat dohody, ktore neuzatvarali.
tym chcem povedat to, ze nikto sa s tebou nedohodol, ze ked budes na neho dobra, tak za to od neho nieco dostanes.

Fleur-de-lis

síce to chápem, zo ženského pohľadu je to ozaj tak, ale tvoj priateľ nie je žena, takže keby ťa ľúbil tak by to povedal, to neplatí. Ver mi. Sú chlapi čo to hovoria častejšie a sú takí čo sú si toho aj vedomí, že mu chýba polovička, ale berú to ako samozrejmosť, ktorú netreba poevdať nahlas.
Veľký pozor na domýšľavosť si daj. Ohľadom ženskej domýšľavosti a nepochopenia mužov je skvelá kniha Queens code od A.Armstrong. Pomôže žene pochopiť akí muži sú a čo v nich je, a to predchádza nedorozumeniam, zraneniam...
U teba je ale aj problém nízkeho sebavedomie. Bojíš sa, že ak sa neprispôsobiš, tak nebude o teba záujem. No sebavedomie je práve to čo mužov priťahuje. Nie nejaká namyslenosť, hranie sa na potvoru a také blbosti, ale proste zdravé vedomie svojej hodnoty. A toto nehľadaj cez vzťah od muža. Hľadaj cestu ako si veriť, ako sa prijať, ako si sama seba vážiť. Niekoho k tomu vedú od mala rodičia, niekto nemal to šťastie a musí sa s tým popasovať v dospelosti.
Takže sebavedomie, sebaprijatie to prirodzene so sebou prinesie aj hranice pre toho kto s tebou chce byť. A potom to domýšľanie. Treba si prestať po svojom vysvetľovať mužovo správanie.

Jeden krok si už spravila, rozhodla si sa ísť na brigádu... A takto postupne pracuj na tých veciach. Môže to trvať rok aj viac, hlavné je neprestať...
Ja osobne by som sa vyhla nejakým taktikám. Proste skús byť vnímavá voči tomu čo ti pomáha, čo ti dodáva dôveru v seba samu a skús to nasledovať, ale zas nie sebecky.

Slobodna

Muz je schopny respektovat iba ineho muza, teda autoritu. Zenu by si mal ctit. Ako tu uz ini spominali, tvoj problem je sebaucta a doplnila by som aj asertivita. Ja som voci svojim najblizsim tiez pridobra, ale na druhej strane sa netreba nechat zneuzivat a ak nieco nechcem robit, tak tu je namieste jasne NIE. Pochybujem, ze si muz dokaze uzit sex, ked ta tuzba nie je obojstranna.
Respekt si musis tvrdo vydobit a na to musis byt velmi silna osobnost, nie kazdy totiz na to ma a to ani ti, ktori maju sebadovery nad hlavu.
Odlucenie by vam mohlo prospiet, v zahranici nadobudnes sebadoveru, pretoze bez nej tam neprezijes, no s nou zas budes tazko prezivat po navrate domov a on si mozno uvedomi, co ma. Aj ked muz, ktory dokaze zneuzivat dobrotu inych, si podla mna nezasluzi nic. Kazdopadne tomu chapes dobre, musis to v sebe zmenit, inak budes neustale pritahovat ludi, ktori ta budu zneuzivat a to nielen vo vztahu, ale aj v praci atd.

kafe

"zatialmi nepovedal ani raz ze muchybam aze ma lubi :(dost ma to trapi .... keby ma lubil tak by mi to povedal :(" blbosť. Sú chlapi čo takéto veci proste nehovoria.
Zase sa trápiš a riešiš JEHO, čo mal povedať a čo nepovedal... Prestaň s tým! Vieš dobre, že ťa má rád, záleží mu na tebe, volá ti. Máš tam priateľov, vyblázni sa s nimi, TERAZ si prvoradá TY. Nie pre neho ale pre teba máš byť prvoradá. A ono sa to postupne prenesie aj na neho, začne si ťa vážiť (ak si ty budeš vážiť seba). Chlapec si všimol, že si držíš odstup. To je dobre. Držíš sa fajn, len pokračuj dievča. Nauč sa byť šťastná a v pohode aj pre milión iných vecí, nie len pre to že ti drahý povedal ako ťa ľúbi.

Nina.

Tak ho proste fakt nerieš - vôbec. Stále si môže myslieť, že ťa má istú. Užívaj si to tam a na neho sa vykašli aj preto aby videl, že máš aj vlastný život, ale hlavne to urob sama pre seba. To je základ - že to budeš robiť kvôli sebe.

anjelik999

ahojte,
tak som odisla od neho na cele leto prec a myslim ze to prospeje nam obom ... dlho som cakala ze odijdem od neho lebo som sa citila pri nom nepotrebna a zbytocna.... som v zahranici s priatelmi na brigade a je mi tu lepsie ako pri nom .... som tu uz 2. tyzden a chyba miale citim sa lepsie ked nevisim na nom neustale a mam v hlave ine problemy a myslienky a tak .... zatial som sa muprva neozyvala iba druhy den ked sme prileteli ze som dosla ok..... odvtedy solu zavolame iba ked mi vola on a odpisem mu ked mi napise prvy.... lubim ho a nechcem ho trapit , .... ale ak by som bola na nho zas taka dobra ako doteraz tak by to zneuzival, --a obratilo by sa to proti mne ...takze tolko ku mne a dnes po necelych dvoch tyzdnoch sa konecne dostavili prve vysledky ....dnes mi pisal co sa deje a ze ma pocit akokeby som s nim nechcela komunikovat.... som mu na to povedala len ze to neje tak a dalej sme to nerozoberali,... musela somm ist nieco ine urobit takze som s nim ukoncila konverzaciu a bolo na jeho hlase pocut ze ho to trapi...... no zatialmi nepovedal ani raz ze muchybam aze ma lubi :( dost ma to trapi .... keby ma lubil tak by mi to povedal :(

Annamária123

Zožeň si knihu PREČO MUŽI MILUJÚ POTVORY - čítala som ju strašne dávno ale môžem odporučiť každej jednej babe. Skvelá skvelá skvelá!
Ručím ti za to, že tam nájdeš nielen odpoveď na tvoju otázku, ale aj postup a rady, aká byť, aby za tebou šalel :)) (...a pozor, nie je to o tom, ako s chlapom zametať. Je to seriózna kniha so všetkým, čo zdravý vzťah potrebuje.)

[zruseny37]

Máš nízku sebaúctu a to musíš zmeniť. Žiaľ, myslím si aj to, že ostávať v tomto vzťahu nie je veľmi prospešné. Ak si je partner tebou istý a tvrdí to, čo tvrdí, tak to vaše zaužívané správanie sa k tebe ťažko zmeníte k lepšiemu a stále ťa bude mať za tú podradenú. Partner by ti mal byť oporou.

Nemusíš byť vôbec zlá mrcha, aby ťa rešpektoval, len musíš byť viacej asertívna, robiť veci podľa seba a v prípade nezhody hľadať kompromis vyhovujúci obom, nielen jemu. Žiadne intrigy, ktorými mu budeš chcieť spraviť naschvál, byť zlá a vrátiť mu niečo, nefungujú. Nedostanú nikdy žiaden vzťah na vyššiu úroveň, iba škodia.

Začni pracovať na svojom sebavedomí. Mala by si si uvedomiť svoje pozitíva, teda v čom si dobrá, lepšia než iní, v čom si výnimočná a prestať sa vôbec baviť s ľuďmi, ktorí si ťa nevážia a nerešpektujú, lebo takí nestoja za rozhovor. Ani človek, ku ktorému sa správaš slušne a napriek tomu ťa nerešpektuje nestojí za stratu času. Ako napísala DontWorry, ži si svoj vlastný život, teda sa venujem svojim záľubám, priateľom a podobne. Nemôžeš sa nonstop sústrediť len na chlapa.

dela

ja som to tiez nepochopila.

Dontworry sa uplne normalne vyjadrila a jej prispevok bol prinosny, tak prosim nekazte toto forum, pretoze je velmi zaujimave a kazda rada je vitana a nie je potrebne aby sa hladali medzi zbytocnymi komentarmi.