syn si nevie nájsť kamaráta

Príspevok v téme: syn si nevie nájsť kamaráta
driny4

Prosím poraďte mi, mám 11ročného syna. Odmalička sú s ním nejaké problémy prekona Ľahkú Mozgovú Dysfunkciu, jeho hyperaktivita sa ukľudnila. Hlavné,čo ma trápi je to, že si nevie nájsť kamaráta ani v triede ani vonku. Niekedy mám pocit, že mu to takto vyhovuje, nesnaží sa o udržanie kamarátstva. Tento stav trvá od jeho útvleho detstva, nikdy si nevedel získať autoritu kolektívu. Sme z toho smutní, máme pocit, že aj on trpí. Keď som sa pýtala v škôlke učiteliek, v čom je problém,iba mi povedali, že si to robí sám. Mám ho nútiť, aby sa viac snažil, alebo čo, alebo ho mám nechať tak, možno mu to takto viac vyhovuje.

keckosska

moja znam ma tiez podobny pripad doms. Zistila co chlapca najviac bavi- napriklad u neho to bolo plavanie a zacala s nim castejsie chodit na kupaliska a plavarne. tam si sam nasiel kamaratov. Ona sa dohodla s rodicmi tych chlapcov a chodili na plavanie spolu a nechavli ich osamote, nech sa viac zblizia. teraz sa spolu stretavaju aj pri inyh zalubach.... Len musis zistit z coho ma tvoj sin radost a co ho naozaj bavi... vela stastia pa

saraQ

a nemas ty nejaku kamosku,ktora by mala rovnako stare dieta?vies aby ste isli parkrat spolocne von,na nejaky mensi vylet ,alebo do zoo a tak.

igris

urcite to nenechavaj tak :), pokuste sa mu pomoct aj ked v tom veku je to uz dost tazke, von uz chodia sami. Ale urcite najdes vhodnu chvilku ho vyspovedat, aby ste nasli pricinu a aby zacal "trenovat" a odstranovat ju. Mne sa osvedcila jazda autom, len mi dvaja /mam 10 rocneho/, nema kam odist , a trosku sa nudi , tak uvita "kvakanie" s mamou, potom sa dozviem aj co som nechcela :) /napr. co robia chlapcenskom WC :)/. Prajem vela trpezlivosti, tej nikdy neni dost :)