Lebo mňa skoro každý deň z tých teplôt bolí poobede hlava aj keď sa zavodňujem dostatočne aj čúrať chodím z toho veľa. Doobeda ešte v pohode ale poobede sa mi chce spať, som unavená, znechutená a bolesti hlavy. Možno je to tým že veľa času v rámci prac. času behávam po vonku kedže vybavujem rôzne veci a pripeká mi na hlavu, neviem možno z toho.
A čo vy? Nerobia vám tieto teplá problémy? Ako ich trávite a znášate?
Ako trávite takéto teplé poobedia? Nerobia vám zdravotné problémy?
Od 1.6. sa počasie zbláznilo, každý deň je okolo 30 stupňov, čo mne osobne teda vôbec nevyhovuje, keďže mám najradšej neskorú jeseň a zimu. podľa mňa neexistuje nijaký recept na "prežitie horúčavy", len podľa možnosti vyhýbať sa slnku a nejako to prežiť.
Ani mne taketo horucavy nerobia dobre. Ak mozem vacsinu casu travim pri vode, aby som to ako tak zvladla, V minulosti som chodievala casto na kupaliska, ale dostala som tam vaginalnu mykozu, ktora mi strpcovala potom dlhodobo zivot, odvtedy nechcem o kupaliskach ani pocut, radsej chodim na prirodne jazera. Mykozy som sa musela zbavovat wobenzymom. Strasne vela pijem, aby ma nebolela hlava, najma v praci a jem vela ovocia s vysoikym obsahom vody.
Alebo je to tými vysokými teplotami vonku. Som na západe a máme tu posledné dni okolo 30 °C bežne. Minerály a výživu mám v poriadku, mäso nejem, keď tak raz za čas zjem rybu. Možno by to chcelo len pokrývku hlavy. Pijem stále čistú vodu. Ochutené vody, kávu a alkohol nepijem vôbec.
ja s tym mam velky problem, neznasam horucavy a leto ako take
mam aj velmi jemnu a svetlu pokozku, pehy, takze sa nechodim skvarit a opalovat (v minulosti spaleniny v detstve a dospievani kvoli par prid*banym ludom, raz som skoncila v nemocnici)
riesim to vhodnym oblecenim, vela tekutin, vela surovej zeleniny, vseobecne strava je dost podstatna, aby to telo lepsie znieslo a odpocitavam dni do jesene...nastastie zijem trocha severnejsie, tak to trva asi tri mesiace maximalne
ja byvam tam kde o lesoch a horach ani nechyrujeme moja, v Trnave a ver mi ze ani my tu nemame take horko ake sa tu spomina...ale niektorym ludom nevyhovies...ja leto, teplo a slnko milujem takze mne nevadi ani keby bolo kazdy den 30 stupnov :-)
Magnetka nie vsade je tak chladnejsie ako tam kde si ty. Ved sa uvedom ze na severe slovenska su ine teploty ako niekde na juhu tiez je rozdiel v zapade a vychode slovenska ono zalezi ci si na rovine alebo niekde v okoli hor. U nas su tiez horucky najma poobede.
Horucava treba sa vyhybat co najviac pobytu vonku v takych teplotach. Vyhybat sa priamemu slnku a rozpalenym uliciam. Chodit co najviac po tieni ak je to mozne. A co ludia robia chybu ako vidim ze pocas teplych dni a veceroch popijaju na terasach kavy, cofoly, cocacoly a alkoholicke napoje ako pivo, mochito a ine zbrdy co telo vobec neprospieva ale skodi lebo kava aj alkohol zvysuju tlak, rozsiruju cievy a odvodnuju. Treba pit len cistu vodu ci bylinkove napoje ani ovocne stavy a dzusy sa neodporuca pit lebo obsahuju vela cukru.
Tak ja teda neviem o akom teple je rec, lebo zatial je stale pomerne chladno...vcera rano len 14 stupnov a cez den stale chladnejsi vetrik...vobec nie su 30 stupnove horka:-( takze nechapem ako vam z tohoto moze byt zle...
Tieto problémy môžu mať viac príčin. Môžete trpieť nedostatkom minerálov. Prejavom je únava, neschopnosť opáliť sa a alergie na slnko. Na príčine sú sladkosti, povzbudzujúce a aromatické a chemické látky.
Alebo ste príliš prehriate zvnútra, na príčine je mäso.
V lete treba voliť stravu bohatú na rôzne druhy zeleniny. Tá nám dodá sviežosť, minerály a mierne ochladí, ak jeme asi 2/3 varenej a 1/3 kvasenej alebo šalátu. Doplníme obilninami a trochou strukovín, máme kvalitnú a vyváženú letnú stravu.
Veď ja tak isto. Doma je chládok pokiaľ neotváram okná tie otváram len keď ráno. A v meste všetko rozpálené, chodníky, cesty. Niet sa ani kam schovať pred tou páľavou. Na kúpaliská zo zásady nechodím vďaka zlým skúsenostiam a zdrav. ťažkostiam z toho vzniknutým. Keby aspoň zapršalo raz denne.
Keď som doma, tak je mi dobre, pretože máme byt v chládku a nepáli sem tak. Lenže sa mi potom nechce ani von do toho tepla, tiež kvôli bolesti hlavy a únave, ak som dlhšie vonku.