Nátlak, aby som uspela .. VŠ a rodina

Príspevok v téme: Nátlak, aby som uspela .. VŠ a rodina
tachechos

ahojte, piatok mam prijímačky na výšku, ktoré neboli vôbec plánované, mala som ísť na výšku externe. Problém je, že mám stresy z tohto celého, je to jediná prihláška na výšku, ktorú som musela prehodiť z externej formy na dennú kvôli mojej mamke. Niesom pripravená a preto si neverím, tlačí na mňa, musím na výšku, musím si nájsť prácu, nežijeme z ocinom tak jej budem musieť platiť vysoké poplatky za ubytko doma aby ona mohla splácať hypotéku na byt. Ide mi z toho prasknúť hlava. Neviem, ako sa mama zachová, keď ma nevezmú do školy, práca sa tu hľadá veľmi ťažko, pobehala som pár pohovorov ale musela som ich zrušiť kvôli mamke, ktorá mi povedala nech to nechám tak a idem na výšku. Hrozne ma obmedzuje. Chcem sa osamostatniť, ísť na výšku a popri brigádovať. Ubytko je môžné, že by som si našla za 80-90e za mesiac. Nechcem platiť celý zárobok, ktorý by som si na brigáde zarobila mame na hypotéku, ktorá si odomňa pýta 280e. Bojím sa, že ma nevezmú na výšku a ja ostanem v peknej kaši, mama do mňa stále hučí kvôli tomuto a má druhého priatela, teraz už manžela a ťažko sa s ňou takto vychádzať, keď sa zmenila po rozvode s mojím otcom. Otec somnou nekomunikuje už a nieje ochotný mi platiť nič. Len mame výživné, ktoré by je pri externom štúdiu nechodilo. Preto musím na denné. Poraďte mi, čo mám spraviť. Ako sa mám zachovať, ak ma nevezmú.......

zewa

To su problemy tvojej mamy, nie tvoje. Nieje od nej fer, ze ta k sebe tak priputava a ziada peniaze. Ona je ta, co sa ma postarat o teba aj keby si na VS. Kazdopadne hned ako mozes, vypadni z domu a nenechaj sa mamou vydierat. Nie si povinna nic platit nikomu. Najdi si podnajom s partiou dievcat. Nechapem, preco mas platit ty nieco mamke, ked nebudes doma ani byvat. Zacni bojovat o svoju slobodu. Aj financnu. Zacni hovorit nie. Mamka sa musi postavit na vlastne nohy.

[zruseny37]

Asi to má mama ťažké, ale žiadať od teba nátlakom, aby si študovala kvôli výživnému a ešte jej aj dávala všetky zarobené peniaze z brigády na jej hypotéku je moc. Na tvojom mieste by som sa pokúsila v blízkej dobe osamostatniť, či už ťa vezmú alebo nie.

miki26

Ale veď teraz sa dá dostať všade bez problémov. Je tu na Slovensku odliv a dostať sa na VŠ nič zložité v porovnaní s minulosťou. Skús užiješ si trocha študentského života a možno ktovie sa ti zapáči tam.