Pravo prijimacky

Príspevok v téme: Pravo prijimacky
Natalcek

Zdravim, chcela by som sa informovat ohladom prijimaciek na pravo. Zaujima ma,kolko casu zaujemcovia venuju studiu na prijimacky a ci su otazky velmi narocne?
Prijimacky mam uz tento tyden a asi som sa dostala do bodu obrovskej krizy, kedy sa uz neviem naucit nic a mam pocit, ze nic neviem.
Chcem len vediet ci som sama, co sa tak citi alebo je to v poriadku..

miki26

Prijímacie skúšky na právo žiaden problém, otázky sú pomerne jednoduché, aj keď isté zákulisné vecí nie sú košér, ale o tom písať nebudem. Človek sa dostane aj tak všade, ktorý to veľmi chce.

Príprava trochu zložitejšia asi na mesiac intenzívneho štúdia, ale za splnenia 2 podmienok nie sú s tým žiadne problémy:
1. Keď si maturovala z dejepisu a nosky tak by nemal byť problém.
2. K tomu keď sa vypracovali poriadne tie otázky, čo zvykla fakulta v Trnave zverejňovať pred príjimačkami(bolo ich cca.2000) na webe,tak sa dalo dostať skutočne všade bez problémov. Neviem, či Trnava zverejňuje oficiálne ešte tie otázky pred prijímačkami, ktoré bolo treba vypracovať.

Svojho času, keď zverejňovala tak bola to veľmi veľká pomoc pred takými 6 rokmi. Koniec koncov jednotlivé právnicke fakulty čerpajú otázky z odporúčanej literatúry a tam bolo podchytené fakt všetko, aj keď bolo to nadlho vyhľadať všetko po tých knižkách, ale dalo sa.

Slobodna

Akurat vcera to spominali v tv novinach akych na prd pravnickych absolventov produkuju slovenske VS a musim s nimi suhlasit. Este tie starsie generacie pravnikov povazujem za kapacity ale inak nie. Nikdy by som nespolupracovala s mladym absolventom pravnickej fakulty, vobec nevedia aplikovat poznatky v praxi.

liberta25

dievca, nevypisuj, uc sa. mna doucala terminatorka, ktora mi zakazala jest aj spat. doteraz nechapem tu moju kapacitu mozgu. uc sa, dokelu, uc sa. to je jedine, co potrebujes.

lulu223

Majkamajka: ved nakoniec som to zhodnotila tak že som za to štúdium napriek všetkému vďačná a veľa mi to dalo.
Ale naozaj s prácou je problém a ze by to samé o sebe nejako extra otváralo dvere no bohužiaľ nemám ten pocit :-(
Ak však máš pocit že ta to bude tak choď za tym, hovorím mňa to štúdium v podstate tiež veľmi bavilo až na isté hororove situácie pri skúškach:D

Natalcek

Lulu, s nastrahami pravnickej profesie som oboznamena dostatocne, mame pravo akosi v rodine. Pre mna je vsak fascinujuca pravna veda ako taka. Myslim, ze studium ma bude bavit :).
Majka, uplne s Tebou suhlasim, pravo otvara mnohe dvere :).

majkamajka

Neda mi nereagovat lulu223 ty musis byt dobre drbnuta, preco ju demotivujes ? Pravnicka fakulta jej da vyborne vedomosti a nemusi nikdy v zivote pracovat v tomto odbore. Poznam vela ludi, ktori su vystudovani pravnici hoci to nikdy nerobili, robia nieco ine, ale maju VS, a su adekvatne ohodnoteni svojmu vzdelaniu. Ak sa napriklad rozhodne pre fakultu na urovni, nebude problem sa zamestnat.
A v neposlednom rade by som chcela povedat, ze ludia si vazia ludi s pravnickym vzdelanim, dostane sa ti cti a kazdy sa bude pozerat na teba ako na osobu ktora nieco dokazala.
A zakladatelke temy odkazujem ze sa netreba ucit, treba vediet. Zalezi ake otazky budu a ver mi, ze sa naju aj taki ktori sa dostanu aj bez pripravy. Good Luck

lulu223

No tak ja som robila prijímačky na právo uz veľmi dávno, aj keď sa mi to zdá ako včera :D Neviem ako sa to od vtedy zmenilo, ale základ je asi poriadne ovládať dejepis a náuku o spol. - s toho hlavne právo, politológiu samozrejme, potom samozrejme aj tie logické veci, a niekede je aj cudzí jazyk. Neviem kam dá hlasis všade je to trochu iné.

Ale, ale este by som si na tvojom mieste rozmyslela či vôbec študovať právo, je to totiž veľmi náročna a nevdacna záležitost. Po škole sa ti vôbec nemusí podariť zamestnať sa aj keby si bola veľmi šikovna, ak nebudes mat dobré známosti alebo veľké šťastie...
Ja som napriek tomuto všetkému rada že som to vyštudovala, bavilo ma to, môžem povedať že som mala o veľa vecí skutočný záujem, a využila som veľa možností ktoré štúdium na VS ponúka:-)
Takže ak máš pocit že ta to bude baviť tak sa na to štúdium daj, ale počítaj s tým že zamestnať sa bez rodiny, kontaktov bude skoro nemožné ;-)

Alexa01

Priebežne posledný polrok a intenzívne 2 týždne po maturitách. Pokiaľ chceš vedieť niečo bližšie tak mi môžeš napísať mail a aj tam si to vieme vydiskutovať.