Jem priveľa jogurtu? Možem z toho pribrať?

Príspevok v téme: Jem priveľa jogurtu? Možem z toho pribrať?
An954

Jem priveľa jogurtu, okolo 400-600gramov denne, je to biely grécky jogurt, 60kcal/100g, 4g sacharidov/100g, 0.1g tuku/100 gramov ... Mávam ho na raňajky, ale zjem ho aj poobede a aj večer ako druhu večeru. Možem z neho pribrať? Môže to mať nejaké zlé účinky?? Mimochodom, denne sa snažím zjesť do 1300kcal

Fleur-de-lis

ja osobne vnímam problém mliečnych výrobkov v tom, že krava slnko a pastvinu väčšinou nevidela za celý život, za to ju napchávali nevhodnou lacnou stravou. To sa výrazne odráža na kvalite mlieka a na tom, čo to v našom organizme spôsobuje.
Ak mliečne tak kyslomliečne je stále lepšia voľba, najlepšie ak si človek pripravuje doma sám z kvalitného surového mlieka, čo ale nemá každý takú možnosť. A najlepšie z ovčieho alebo kozieho, čo sú bližšie ľudskému.

Ja by som množstvo jogurtu obmedzila. Je to aj dosť jednostranná strava a nemyslím si, že ti ho toľko prospieva. Zdravý organizmus je štíhly organizmus, takže tiež by som zaradila radšej viacej fermentovanej zeleniny, ktorá menej zaťaží tvoj organizmus.

vitavi

Prečo ho ješ tak veľa? Obsahuje nevhodnú formu tuku, ktorý zalepuje vnútorné prostredie a priveľa živočíšnych bielkovín, riziko civilizačných chorôb.

Ak ho ješ kvôli kyslomliečnym baktériám, jedz radšej kvasenú kapustu a kvasené iné zeleniny, ktoré nenesú so sebou nasýtený tuk ani riskantné množstvo bielkovín a na rozdiel od jogurtu ti dodajú aj sviežosť, vlákninu a pestré zloženie minerálov a vitamínov. A nepriberieš z nich.