Mám 17 rokov a obávam sa, že mám túto chorobu. Asi pred 4 mesiacmi som mal chrípku, horúčky až 39. Vyliečil som sa z toho asi o 2-3 mesiace potom som bol znova chorý, kašel a rezanie v hrdle, nechal som to týžden tak že to prejde. Neprechadazlo to a tak som sa vybral k lekárke, chcela mi dat antibiotika ale pre moje traviace problemy som cih radšej odmietol a predpisala mi ine lieky ktore by mali zabrať. 4 dni som bol doma, priznaky neprechadzali ale išiel som znova do školy. Týžden som chodil do školy draždivy kašel ma sprevadzal každý den. Po týždni som sa znova vybral za obvodnou no tentoraz ma antibiotiká neobišli, liečil som sa doma týžden, kašel prestal resp. sa zminimalizoval. Po liečbe som ešte stale kašlal no zdalo sa mi že to už prejde. Teraz to je už mesiac po liečbe, v noci mam občas draždivy kašel kedy až počujem ako mi píska ked dýcham, v hrdle pocitujem akoby ma tam niečo škrabalo. V deststve som mal astmu, liečil som sa no potom to nejak prešlo a už asi 11 rokov som bez liečby a zdravý /na kontrole som za posledných 11 rokov nebol/. Neviem či už si to len namýšlam alebo je to naozaj tak ale cítim že ma svrbi vždy na inom mieste. Bojim sa naozaj tohto ochorenia, ale k lekarke asi budem musiet znova zajst :/
Je to lymfom?
AnonyM, počúvaj, Tebe akosi rýchlo utekajú roky. Nedávno si mal len 16 a zrazu máš už 18. Alebo sa mýlim? Ak áno, tak sa začni správať ako dospelý, ale si ešte len decko. Ak by som Ťa mala po ruke, tak by som z Teba vytrieskala ten lymfóm a iné vážne diagnózy, aj keď fyzické tresty neuznávam! Mal by si klobásy a tentoraz by si mal dôvod sa sťažovať! Už sa u Teba prejavila HYPOCHONDRIA a ak si v hlave neurobíš urýchlene poriadok, tak si čochvíľa privoláš tie diagnózy. Potom tu budeš vypisovať : "Veď som vám vravel..." a my Ti odpíšeme : "Aj my sme Ťa upozorňovali..." Takýmto prístupom skončíš na PSYCHIATRII! Tak sa prestaň pozorovať, neštuduj diagnózy a ozvi sa, až Ti skutočne niečo bude. Môže sa totiž stať, že pomoc budeš potrebovať a ľudia Ti už nepomôžu. Zober rozum do hrsti, začni sa sťažovať rodičom, možno Ti hlavu napravia. Ak Ťa začne mátať myšlienka, že máš to či onô, zober rýľ do ruky, príp. sekeru a makaj fyzicky, ono Ťa to už prejde. A začni cvičiť, krk sa Ti uvoľni. Ak by Ti nič z toho nepomohlo, tak si nájdi babu, ona Ťa už z toho dostane. Posledná možnosť, ako sa z toho urýchlene dostať, je psychlóg,...Tak veľa šťastia!
Anonym - uz s tym lymfomom otravujes tak dlho, ze keby si ho naozaj mal, tak uz davno cuchas fialky od spodu...
Uprimne - nie, NEMAS lymfom a NIKDY si ho nemal...ale zacina sa u teba rozvijat paranoidna schizofrenia...
Takže bol som z tým asi pred 2-3 mesiacmi na ORL. V lekarskej sprave mam záver:
Rhinosinusitis maxillaris bilat. tonsillopharyngitis cat. za a pod kyvačom zväčšené, hladké pohyblivé LU, vpravo lymphonoditis coli I dx.
- predpísal mi ATB AUGMENTIN 1G
Potom o týždeň som prišiel na kontrolu bolo to už o niečo lepšie lekarska sprava po kontrole:
Endoskopické vyšetrenie. Nos: Prieduchy bilat. voľnejšie. Osteomeatálna jednotka je bilatarlne voľná. Nosohltan: Sliiznica nezapalena, z rhinosinusitis v reg. tonsillopharyngitis v reg lymphonoditis colli v reg. LU zmenšené.
- znova mi predpisal tie iste ATB no moj stav z tým pocitom stuhnuteho krku neprešiel dalšie ATB už nechcem mam problemy z trávením a tue ATB ma ešte viac dorazili. Ten pocit už mam niečo cez 1 rok myslite, že to može byť lymfom? Mam 18 rokov.
Prosím Vás o radu, mam niečo z krkom. Neviem či stuhnutý krk je to správne vyjadrenie. Je to na pravej strane, keď otočím hlavu do ľava alebo hore tak na pravej strane od ucha k plecu cítim taký ťahavý, nepríjemný pocit. Zase keď otočím hlava do prava tak akoby mi tam niečo prekážalo (Nejaká hrča alebo niečo také). Prehmatával som si to už najmenej 100x ale nejakú vyslovene že veľkú hrču alebo niečo podozrivé som nenašiel. Vedeli by ste poradiť či to je niečo vážne alebo len stuhnutý krk? Mám to už asi druhy týždeň.
Dakujem
A hneď lymfóm? Kýčera ti presne napísala, čo by si si mal odsledovať, a je toho ešte kopec, kde robíš chybu, a kde sa u teba dá ešte niečo upraviť!
všetky príznaky naznačujú na nové vzplanutie astmy
Cigarety, no tak tie neuznávam... ničit si zdravie a ešte zato platit?... Tie hlieny z nosohltanu čo ja viem to by aj mohlo byt nos mam akýsi upchatý ako dýchat sa cez neho da ale tak tažšie.
Ten dym by mohol byť tiež predvčerom /kedy som aj najviac kašlal/ som bol na grilovačke a sem tam bolo aj dosť dymu tak možno aj z toho. Inak ten kašeľ už ked je tak je intenzívny a taký pisklavý, niekedy sa tiež objavi to piskanie pri dychani.
Dakujem za povzbudenie :)
Ešte raz Ti opakujem,prestaň sa báť,žiaden lymfóm nemáš,vypustí to z hlavy a neprivolávaj si ho!!!Tvoj kašeľ môže byť spôsobený nejakou infekciou- zápalom v dýchacích cestách,v horšom prípade návratom astmy.Ale tiež ho môže spúšťať aj nejaký druh alergie-prach,kvet,vôňa,...cigarety?,dym,...Je dôležité vedieť tiež odkiaľ,kedy a ako kašleš a aké zvuky pri ňom vydávaš.Nakoniec Ti to môžu spôsobovať aj zatekajúce hlieny z nosohltanu,alebo Ti nemuseli tie ATB zabrať a baktéria Ti tam ostala.Potrebuješ výtery z nosa,hrdla,spirometriu,vyšetrenie spúta,ak vykašliavaš hlieny,alergológa,...takže k znova lekárovi,on Ťa už správne naviguje.
Ak by sa mi objavila nejaka hrca bolo by ju vidno napr. Keby bola v oblasti krku? Citim akoby som mal stuhnuty krk na jednej strane ale prehmataval som si to asi 100x ale nejaku hrcu som si nenahmatal. Pecen je v poriadku robili mi testy. Koza ma uz nesvrbi, vtedy to mohlo byt tym ze som bol spoteny pretoze som pracoval na slnku. Ten kasel tiez nieje kazdodenny ale vecer sa mi niekedy stane ze mam taketo zachvaty.