Nízkotučné jogurty - ktorý je najlepší, atd?

Príspevok v téme: Nízkotučné jogurty - ktorý je najlepší, atd?
Fd22

Chystám sa na Slovensko po polroku, predtým som tu bol len ta týžden a podobne. Chcem si kupovať počas leta nízkotučné jogurty ktoré budú bez tuku ale aj bez zbytočných cukrov, farbív a nízku kcal. Ktoré sú podľa vás najlepšie? Kde ich kupujete? Najlepšie by bolo ak by boli dostupne vo väčších supermarketoch, na cene nezáleží. Ďakujem za rady

vitavi

Ak hľadáš jogurty ako zdroj kyslomliečnych baktérií, je lepšie zvoliť kvasené zeleniny. Tie neprinášajú do organizmu veľké množstvo nasýteného tuku, ako mliečne výrobky. A majú mnoho výhod v množstve minerálov, vitamínov a vlákniny, ktorú jogurty nemajú.

Kýčera

Momentálne mám v chladničke dva biele grécke jogurty,zloženie-mlieko,smotana,jogurtové kultúry,1kg balenia,teda cenovo drahšie.Jeden je vyrobený v Grécku Kri-Kri,14% tuku,1OOg=126kcal,druhý vyrobený v Nemecku Eridanous,1O% tuku,100g=121 kcal,obidva krémové a veľmi chutné.Bez ďalších pridaných ingrediencií,čo naopak obsahujú tie nízkotučné ovocné jogurty.

Fd

Konkrétne ide jogurty od gréckeho 'Fage' a Britského 'Yeo', link nedávam asi to bude zbytočné, ale tieto jogurty som este na SK nevidel ...

Kýčera

Chlapče,neviem,kde žiješ,ale ak nie si spokojný s jogurtami na Slovensku,prines si pri svojej návšteve so sebou aj tie jogurty.Ako som už uviedla,nízkotučný sa nerovná zdravý,pretože obsahujú práve rôzne prísady,kt. s jogurtom nemajú nič spoločné a sú to hlavne jogurty ZAHRANIČNÝCH ZNAČIEK.Tie NAŠE SLOVENSKÉ-ovčie,kozie,...idú na dračku ako teplé rožky s maslom,takmer všetko ide na vývoz.Tak tu napíš kde,aké značky a zloženie majú tie Tvoje,pobeháme obchody,zistíme ceny,značky,zloženie,...A Ty si ešte nezaregistroval nijaké škandály s "biopotravinami"?

Fd22

Tu kde momentálne žijem je veľký vyber prírodných jogurtov ktoré sú nízkotučné, nemajú nič pridané, dokonca maju aj osvedčenie EU o bio potravinách ... Potom sú tu aj iné značky ktoré sú na tom podobne, takze len tak dúfam že je aj na sk niečo podobné.

Kýčera

Nízkotučný jogurt nie je ani jeden dobrý,a to platí takmer o všetkých "nízkotučných" produktov.Obsahujú všetko to,čo by si tam nechcel-škroby,farbivá,... a namiesto tuku sú pridávané umelé sladidá,cukry,kt. sú pre Tvoj organizmus oveľa škodlivejšie ako tie tuky.Aby si sa tomu všetkému vyhol,kupuj si len čisté biele jogurty-smotanové,ovčie,kozie,grécke s krátkou trvanlivosťou.Máme ich tu dosť v každom supermarkete,sú kvalitné,chutné,obsahujú probitiká a hlavne sú NAŠE.