Staroba a starnutie

Táto diskusia patrí k článku: Staroba a starnutie
Staroba a starnutie

Starnutie je prirodzený jav, ktorý sa týka každého človeka bez rozdielu. Jeseň života so sebou prináša ako každé obdobie pozitívne chvíle ale aj tie negatívne. Zisťovali sme aké sociálne a zdravotné problémy vás v tejto životnej etape môžu stretnúť.

Igor74

Srdečne pozdravujem :)
Je vynikajúce, že ste sa dožili takého požehnaného veku a v relatívne v dobrom zdraví. Dnes sa oveľa mladší trápia s radou problémov, ktoré sú spojené so starnutím a plnia ordinácie lekárov alebo v domovoch dôchodcov čakajú na svoju poslednú hodinu ... Netušia pritom, že už existuje aj spôsob zvaný antiageing, ktorý nám ponúka mnohého z týchto problémov sa zbaviť a žiť plnohodnotný a zdravý život napriek pribúdajúcim rokom.

irrah

Minule boli u mňa na návšteve pravnúčatá a tá strašia (5 ročná Simonka) mi hovorí " dedo ty si už veľmi starý " Tak som si položil otázka, od ktorého veku sa v skutočnosti počíta tá staroba. Mám 87 rokov a duševne sa cítim dobre! Len sú tu príznaky, ktorým nerozumiem. Bolia kríže, už horšie vidím a počujem. Trávenie tak dobre nefunguje. Na každú maličkosť mi predpíše lekár nejaký liek a keď si prečítam pribalový letáčik, tak si poviem, ten nebudeš užívať a vrátim ho späť doktorovi. Tak som ešte tu na svete Božou pomocou. To je, maslím si to podstatné. Náš Pán vie, kedy už je tu tá skutočná staroba. Pamätám na jeden český film, kde lekár povedal: telo musí ísť na druhý svet zhumplované!! Je to pravda? Však manželka uč má 84 a sme spolu 61 rokov. Čo si želať viac?