Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Uhryznutie psom

Príspevok v téme: Uhryznutie psom
pokusanec

Môžem vás poprosiť hlavne tých ktorý maju stýmto skúsenosť. Včera ma pohrýzol pes, umyl som si to a vydenzifikoval. Až po prečitaní postupov na internete aj čo všetko mi horzí somk sa trocha vyľakal. Chcel by som vedieť nie postup ale vašu osobnú skúsenosť. Pohrýzol ma len fakt trošku ale zato do krvi (pes je vraj týždeň po očkovaní). Myslíte že je nutné resp. oplatí sa aj deň potom niekam skončiť (asi na infekčné) ? Ďakujem pekne.

kusanec

Áno mal by som ísť , trocha ma mrzí , že som nešiel včera. Preto sa tomu aj tak trochu bránim lebo som bol na cudzom pozemku a mali tam aj oboznámenie, že majú psa no aj tak som tam šiel. Vraj ten pes ukusol jednu pani pred mesiacom a tiež bol lekár a pes bol ok , tak neviem či to mám ešte takto riešiť. Ale si spomínala nemam pokoj na duši. Každopádne ďakujem za rýchlu reakciu.

miauka

Dôležité je, či to očkovanie u psa už účinkuje. Predpokladám, že pravdepodobnosť, že má besnotu je nízka, avšak lepšie by bolo mať istotu. Ja som bola na pohotovosti, lebo sa mi to stalo v sobotu a mačka nebola očkovaná. Lekár mi dal papierik pre veterinára na vyšetrenie mačky. Keďže mačka bola k dispozícii, neočkovali ma, len sa mačka kontrolovala v istých časových odstupoch a keďže sa u nej nič neprejavilo, nič nerobili ani jej ani mne. Keby sa prejavilo, bol by ešte čas mi dať injekciu proti besnote. Keby mačka bola taká potulná, že by sa ju nedalo doniesť na vyšetrenie, lebo by už bola dávno preč, dali by mi injekciu proti besnote hneď.

Na tvojom mieste by som radšej išla k lekárovi, dostal by si žiadanku pre veterinára, a ten by Ti povedal, či je všetko OK, preveril by, či bol pes naozaj očkovaný a či to očkovanie už u neho účinkuje. Je to trochu zaťažujúce pre teba a aj pre majiteľa psa, ale pre pokoj duše sa to oplatí. Čo som čítala, že keď sa už besnota u človeka prejaví, už je neskoro niečo robiť, je to nezvratné a smrteľné.