Chcela by som sa spýtať či má niekto skúsenosti s tým, že keď vysadil psychiatrické lieky dostal sa do toho istého stavu ako predtým než ich bral a vyhľadal odbornú pomoc. Mám totiž diagnostikovanú panickú poruchu a depresiu, beriem rok citalec 1tab večer a spitomin 1tab ráno. Lekár hovorí, že by sme mohli začať vysádzať ja sa ale strašne bojím, že sa mi to vráti a bez liekov to nezvládnem. Mám 19 rokov a po prázdninach začínam študovať na vysokej škole. Takže na jednej strane by som ich vysadiť aj chcela aby som sa ich tam nehanbila užívať a aby si ostatní nemysleli, že som niejaký psychopat. Ale aj sa bojím, že to tam bez nich nezvládnem, že budem cítit znova tu hroznú úzkosť, strach, stres a paniku. Poraďte mi čo by ste spravili na mojom mieste? A ešte som zabudla napísať, že akurát som začala robiť vodičský preukaz a tiež mám strach, že to bude ťažšie keď budem zároveň vysádzať lieky.
Panická porucha a vysadenie liekov
Zaujimave ze u kazdeho je to s tymi vysadzanim liekov inak niekto sa citi hrozne mesiac po vysadeni zaujimave ze ja som mesiac po vysadeni nepocitila ziadne ani najmensie problemy az za vyse pol roka som sa mozno aj vplyvom roc. obdobia ocitla zase v tej istej kaluzi lebo akokeby sa behom toho polroka tie ucinky tych liekov vytratili a telo si ich ziadalo opat ja si to uz tak vysvetlujem. Uzivam escitalopram na depresiu.
Tento týždeň idem k psychiatrovi, vie mi ešte niekto poradiť alebo povedať názor?
ahoj aj ja sa liecim na PP a momentalne ich vysadzam. ono to nie je az take hrozne, da sa to vydrzat len musis veeeeeelmi pomalicky. tyzdne aj mesiace. ja vysadzam uz vyse 2 mesiacov a citim sa horsie, citim aj uzkost ale nie je to taka hroza. tiez som sa toho bala ale da sa to :) drzim palce
ahoj aj ja sa liecim na PP a momentalne ich vysadzam. ono to nie je az take hrozne, da sa to vydrzat len musis veeeeeelmi pomalicky. tyzdne aj mesiace. ja vysadzam uz vyse 2 mesiacov a citim sa horsie, citim aj uzkost ale nie je to taka hroza. tiez som sa toho bala ale da sa to :) drzim palce
Ako dlho sa také lieky vysádzajú? Dni? Týždne? Mesiace?
U mňa sa to prejavovalo neustálou úzkosťou, strachom ani neviem z čoho, búšením srdca, ktoré som najviac pociťovala keď som išla spať. Veľakrát som kvôli tomu aj celú noc nespala, mala som strach, že zomriem alebo že sa zbláznim. V hlave som mala plno myšlienok a rozmýšľala nad blbosťami.K tomu som mala pocit akoby som zle dýchala ,čo som si stále otvárala okno hoci vonku bolo aj -10°C. Bolo mi zima no zároveň som sa nadmerne potila. Niekedy som mala pocit, že sa trasiem. Proste nevedela som čo sa deje, čo mám robiť. Vždy som si myslela, že to prejde ale neprechádzalo
Možem sa Vás pri tejto téme opýtať, ako zistíte že máte panickú poruchu? Lebo podľa mojej spolubývajúcej, ktorá študuje medicínu a s touto poruchou sa stretla, som nedávno v noci prekonala jej záchvat. A teraz sa bojím, že budem mať ďašie. Dá sa zistiť, či ju mám?
Skusit to mozes,ale vidim,ze uz teraz ta prenasleduje strach.Ja by som asi na tvojom mieste este pockala,ale rozhodnutie je na tebe.Ja ich uzivam uz 10 rokov.Tiez som skusala bvysadit,ale prejavy boli o dost intenzivnejsie.Vraj ich treba jest uz cely zivot.Ale asi u kazdeho je to individualne.