Ahojte chcela by som zistit kde robím chybu. Asi pred mesiacom som radikálne zmenila stravu,kvôli sebe aby som sa lepšie cítila a zbavila sa nejakých tých kilečiek navyše. Konečne som začala raňajkovať no keďže vstávam dosť skoro a neviem do seba dostať jedlo začala som si zarábať 100percentny srvátkový proteín s mliekom a rôznymi semiačkami a orechami mixovať. Na desiatu mám väčšinou ovocie alebo detskú výživu plus nejaký ten bebe keksik proste sacharidy. Obed v pracovnej jedálni väčšinou sa snažím zeleninový šalát s rybou,mäsom alebo syrom. Olovrant cottage,tuniak,mozzarella alebo vajíčka zase so zeleninou a večera light zelenina pár orechov a tak. Cítim sa skvele som plná energie pleť sa mi zlepšila o 100 percent jedine čo ma trápi sú vlasy...tie mi začali tak neskutočne padať až strach...celé chumáče pri zmývani aj ďalší deň po tom. Čo maám pridať do stravy aby sa to zlepšilo? Skúste mi prosím poradiť. Vďaka za každý názor alebo radu.
Padanie vlasov
Čo sa týka stravy, tak najčastejšou príčinou vypadávania vlasov je nedostatok zinku, biotínu a železa. No pri zinku s treba dávať pozor. I jeho nadbytok môže spôsobiť vypadávanie vlasov a to tým, že naruší vstrebávanie iných látok a podnieti tvorbu testosterónu.
väcsinou ano, skus doplnit latky vo vyssich davkach a vytrvat, mozes este, ak mas rada pridat strukoviny, z obilnin bezlepkove (pohanka - hoci nepatri oficialne medzi obilniny, quinoa, zito atd.), zemiaky mozes kludne tiez! posobia zasadito a maju malo kalorii a su velmi vyzivne, ak mas rada, pridaj hriby, bylinky (cerstve), obsahuju cely rad latok, ktore su v ostatnych potravinach zastupene iba minimalne, zvlast stopove prvky
dakujem za odpoved takze myslis ze je to len prechodne obdobie a casom sa to ustali? A doplnky idem hned nakupit teda :-D
zinok (aspon 50mg/den), selen, chrom, vitaminy A, E, pridaj BIOTIN, plus vela mineralov, zvlast vapnik, horcik, draslik, ono pri zmene zivotospravy sa telo zbavuje aj ulozenych toxinov, kyselin, takze to prechodne obdobie byva dost narocne, telo potrebuje vela vitalnych latok