Mozu to byt priznaky tehotenstva?

Príspevok v téme: Mozu to byt priznaky tehotenstva?
mata220

Dobry den

S partnerom sme Mali nechraneny styk minuly tyzden v sobotu. Zacali sa u mna prejavovat priznaky ako su: bolest hlavy, zvracanie pocasiu dna, nafukovanie brucha, unava a fyzicka slabost. Prsia ma zatial nebolia. Pred vcerom som mala nafuknute brucho, nezvracala som,no vcera som zvracala dva krat cez den. Rano a na obed. Plus do toho aj bolesti hlavy. Dnes citim fyzicku slabost a unavu a tiez pocitujem nafuknutie brucha. Rano mi bolo na zvracanie no zatial nic i ked nafuknutie pretrvava. Citala som ze u inych zien sa neprejavia priznaky rovnako. Mam pockat este par dni Co sa bude Diat alebo si ist Kupit tehotensky test.

Noelani

Po ovulácii vajcovod zachytí vajíčko a za normálnych okolností sa tu stretne so spermiami. Spermie sa sem dostali nielen svojím aktívnym pohybom, na svoju cestu za vajíčkom potrebujú aj pomoc ženského organizmu. Táto pomoc je najúčinnejšia pri ženskom orgazme.
Splynutím vajíčka a spermie vzniká zygota, zárodok budúceho jedinca, jeho ďalším delením a vývojom vzniká embryo. Oplodnené vajíčko sa presúva vajcovodom do maternice, kde po uhniezdení nachádza vhodné podmienky pre svoj ďalší život a vývoj.
Cesta embrya vajcovodom do maternice trvá asi týždeň, niekoľko dní trvá jeho uhniezdenie v maternici. V tomto období sa začína tvorba hormónov bunkami budúcej placenty.

Zahniezdenie sa vajíčka
Zhruba na konci tretieho týždňa sa oplodnené vajíčko začína zahniezďovať v mäkkej, hrubej sliznici maternice

lamour

Noelani - tak neviem, z akého zdroja máš túto info, ale ja som napríklad čítala, že k usadeniu v maternici dochádza 6 - 9 dní od styku. Čo sa niekedy môže prejaviť slabým krvácaním. Neviem teda potom, kde je pravda :)

spirited_away

Po prvé môžeš mať akékoľvek iné zdravotné problémy takže je vhodné navštíviť obvodného lekára.
Po druhé mnohým ženám sa stáva, že ak majú strach že by mohli byť v tom tak si to nechcene vsugerujú a môžu sa u nich mnohé z takýchto príznakov objaviť. Psychika urobí veľa.

Noelani

Nie si tehotná pretože stretnutie spermie s vajíčkom a jej následne oplodnenie a u sadenie v maternici trvá v priemere 14 dni