Chudnutie a závislosť na pečive

Príspevok v téme: Chudnutie a závislosť na pečive
miTIIE

Ahojte!

Potrebujem súrne poradiť, už si vážne neviem dať rady... Už dlhšie plánujem schudnúť 10 kíl čo som nabrala za posledné tri mesiace a vobec sa mi nedarí začať. Vždy si poviem od zajtra, od zajtra a takto to posúvam. A aj ked chvilku držím dietu a stravujem sa zdravo, pravidelne, a samozrejme aj cvičím, objaví sa môj nepriateľ = pečivo. Neviem si dať s touto závislosťou rady a úplne ma to trápi. Vždy dostanem hroznú chuť na nejaké pečivo, tak si kusok dám a skončí to tak že vymetám všetky pekárne v okolí aby som ukojila svoje chute...úplne ma to hnevá... lebo chvíľku po skonzumovaní zažívam taký dobrý pocit a potom BUM, všetko je stratené a neviem ako ďalej - tak sa prejem, neviem z tohto začarovaného kruhu von... najviac ma hneva že práve z pečiva sa tak priberá ale ja ako keby som bola závislá, ... Prosím poradte.... som vážne na nervy

oshie

za veľkou chuťou na pečivo môžu byť skryté kandidy, ktorých premnoženie v organizme môže takéto stavy navodzovať o.i. chuť na sladké, ale zároveň môžu spôsobovať únavu, slabosť, časté bolesti hlavy, zápaly močových ciest, a pod. Ich premnoženiu napomáhajú také potraviny ako cukor, mlieko, biela múka, alkohol,mäso ale i užívanie ATB, fajčenie. Naopak do jedálnička treba zaradiť surovú zeleninu a ovocie. Skús smoothie založené na listovej zelenine /špenát, žihľava, lucerna, šalát, rukola, púpava, skorocel,.../ doplnené ovocím. Na webe nájdeš o tom dosť popísaného a skús si prečítať knihu Zelená pre život od V.Boutenko.

odpovedam

cele zle... z peciva sa nepribera. Pribera sa z celkoveho nadbytku prijatych kalorii. To znamena, ze aj keby si jedla nadbytok zeleniny, vies priberat.

Pri chudnuti sa nemusis vzdat absolutne ziadnej potraviny, ide len o mnozstvo. 3kg cca mesacne pribrat je extremne vela, ako si na tom so zdravim?

Pri chudnuti je lepsie jest menej casto a vacsie porcie. Pravdepodobne si cely zivot pocuvala presny opak, ale zvyseny inzulin v krvi (po konzumacii sacharidov alebo bielkovin) blokuje spalovanie ulozeneho tuku. Takze si sacharidy skoncentruj do co najmensieho poctu jedal pocas dna a pokojne si daj aj pecivo.

Ale ako som spominala a co aj vyplyva z logiky, musis jest menej, resp. musis viac energie pocas dna vynalozit nez prijat. Urcite mas v okoli moznost dat si vyrobit jedalnicek, tak do toho. Ale s tym, ze naozaj radsej menej porcii nez jest 5 malych jedal denne.