Strach, úzkosť, nervozita

Príspevok v téme: Strach, úzkosť, nervozita
Complicated

Takže ahojte, mám 14 rokov a mám dosť problémy v spoločnosti.
Mala som kamošku ktorá ma furt kritizovala a tak, v škole ma ako nováčika šikanovali ale to už prestalo. No lenže keď stojím pred tabulou a mám odpovedať pred učitelkou a ziakmi zacnem sa triast. Minule sa mi stalo vo vlaku ked som cestovala taka vec. Sedim si sama pohodka a zrazu sa ku mne pridaju 3 muzi (celkom mladí boli a co je horsie ze aj pekní :D) a ja som totálne znervóznela. Neviem z čoho mám taký strach, asi sa bojím či si o mne niekto nebude myslieť niečo zlé aj keď mi to môže byť jedno a dobre to viem. Ale zvlastne je ze pred chalanmi sa hambim ovela viac...Mozno aj preto ze sa so mnou velmi nebavia. Zazila som vela falosnych kamaratok co ma priviezlo na dno. No pozbierala som sa ale furt je vo mne niečo. Tie zlé zážitky z minulosti a tak..mam dost velky strach ked som stredobodom pozornosti, ked na mna niekto pozera, ked mám čítať v škole cez literatúru. Počas hadok s mojou bff(best fake friend) som mala úplné stresy a uzkosti.
Blbé reči si fakt odpusťte

Complicated

Neviem či je to sociálna fóbia, s ľuďmi som rada a ak niekoho spoznám tak už uplne pohode . Mamine som sa s problemami ohladne skoly zverila ale povedala mi len ze to musím sama prekonať. Že psycholog by nepomohol

spirited_away

Typický prípad sociálnej fóbie. Niektorých ľudí sprevádza celý život bez nejakej výraznej zmeny. Sú však aj takí, na ktorých pomáha tzv. ja tomu hovorím šoková terapia. Musíš sa schválne vystavovať takým situáciam, ktoré ťa stresujú a časom sa tá nervozita môže zmierniť dokonca úplne vymiznúť. Nie je to zaručené ale je to jediný spôsob takže za pokus to stojí :)