Hnedy vytok pocas cyklu, meskanie menstruacie

Príspevok v téme: Hnedy vytok pocas cyklu, meskanie menstruacie
klokanik111

Ahojte zienky, chcela by som sa poradit, lebo mam poslednu dobu neprijemnosti. Mam 18 rokov a odkedy som pred niekolkymi rokmi prvykrat dostala menstruaciu, nikdy som ju, samozrejme, nemala pravidelnu. No asi poslednych cca 5 mesiacov sa mi to dost upravilo a zacala chodit pravidelne, vedela som presne, ktory den pride a vtedy aj prisla, ako hodinky. Asi pred 3 mesiacmi som mala zapal mocovych ciest, urolog mi nasiel krv v moci, tak mi predpisal lieky na zapal a poslal ma este na gynekologiu, aby zistili ci ta krv nahodou nie je gynekologicky problem. Ked ma gynekologicka prezrela, zrazu mi povedala, ze "ale ved vy aj teraz mate menstruaciu." A naozaj som slabo krvacala, povedala mi, ze to je v poriadku, ze mi ta infekcia mohla vyvolat dalsiu menstruaciu, aj ked ta predosla mi skoncila asi tyzden predtym. To krvacanie nebolo silne a trvalo len cca 3 dni. Dalsia menstruacia mi potom prisla normalne nacas. Potom bolo uz nejaku chvilu vsetko v poriadku a tento posledny mesiac mam zase nejake trampoty. Posledna menstruacia mi prisla znovu na den presne a asi tyzden po jej skonceni som si na nohavickach nasla naznaky spinenia. Tak som si povedala, ze v pohode, mozno mam ovulaciu, ale to spinenie sa zacalo kazdy den stupnovat, bol to taky tmavohnedy vytok obcas zmiesany s krvou a bol dost silny s porovnanim s normalnym spinenim, musela som si niekolkokrat za den vymienat vlozky... najhorsie je, ze to trvalo asi tyzden alebo vyse tyzdna, takze ja mam pocit, akokeby to bola dalsia taka nevydarena menstruacia. Nemala som ziaden zapal, ziadne bolesti... Dalsia menstruacia mi mala prist teraz pred 3 dnami, no neprisla. Aj ked mavam tieto dni obcas bolesti, ktore pocitujem pred MS, no stale nic, tak som z toho dost vystresovana. Viem ze menstruaciu moze ovplyvnit mnoho faktorov, ako stres (napriklad teraz v maji som maturovala a mala som z toho vela stresu), alebo takisto aj zmena pocasia, ktora tento mesiac bola tiez vyrazna... Chcela som ist s tym ku lekarke, no stale cakam na MS. Mali ste niekto podobny problem prosim? Moze sa mi nejakym sposobom posuvat cyklus alebo ake mozu byt este priciny? Dakujem vopred za vase odpovede, prajem pekny den :)

spirited_away

Stres vie naozaj narobiť veľký chaos v tele. Mne sa stalo, že mi menštruácia meškala pol roka... tiež zo stresu :) No každopádne či je človek zdravý a či nie, je dobré piť veľa tekutín hlavne čajíky ako tu už bolo spomenuté a určite to chce viac času než sa to dá do poriadku. Teraz sa tým netráp až keby to pretrvávalo dlhší čas tak skús opäť navštíviť lekára ale myslím si že to bude ok :)

klokanik111

Vtedy pred par mesiacmi, ked som mala zapal, tak som brala antibiotika a to krvacanie ,ako som uz pisala, trvalo fakt len par dní. .. vtedy to bolo este pochopitelne, ale odvtedy mi raz ci dvakrat prisla MS normalne a teraz po poslednej som mala silne spinenie vyse tyzden a to som tuto dobu nebrala žiadne lieky ani som nebola chora... iba to stresove obdobie som mala trosku a tak, neviem no k comu to prisudit... este sa mi to takto nestalo, tak ma to vylakalo trosku... skusim sa ukludnit, nemysliet na to, este par dni pockat ci menstruacia nepride... dakujem za odpoved aj radu :-)

joleen

Ono to môžeš mať z toho zápalu. Nepíšeš či si brala antibiotiká z toho to môže tiež byť. Ako píšeš mala si stres a ochorenie. Počkaj ešte pár dni týždňov aby sa tvoj organizmus upokojil a menzes by sa ti mal dostaviť. Čo ti môžem poradiť je pitie kamilkoveho čaju